Grov tærte med hokkaido græskar, løg og feta

img_1511Grov tærte med hokkaido græskar, løg og feta. Jeg har sagt det før, og jeg siger det gerne igen. Jeg er VILD med tærter! Det er perfekt tøm-køleskabet-mad, og så er der altså nok til 4 x aftensmad/frokost i sådan en tærte, hvis man serverer en salat til. Det er smart. Især når man pt. bor alene og nogle dage arbejder sent, så er det skønt at kunne tage et stykke tærte med hokkaido op af fryseren og lave lidt grønt til. Tærten kan nemlig sagtens fryses, og den er også super til at have med på madpakken. Hvad er dit yndlingsfyld i tærter?

Denne tærte er en rigtig efterårsversion lavet på en grov bund og fyldt med hokkaido græskar (min yndlings yndlings yndlings grøntsag på denne tid af året), nærmest karamelliserede bløde løg, timian og feta. Løgene får en næsten ristet og intens smag, der passer super godt til den sprøde bund, det søde græskar, salte feta og det krydrede fra timian. Er du også vild med tærter? Så kan du finde mange flere opskrifter lige her 😛

Læs også: Grønkålstærte med hytteost og nødder / Laksetærte af filodej med spinat og asparges / Fuldkornstærte med spinat, karamelliserede rødløg og gedeost

img_1492 img_1507 img_1512

Grov tærte med hokkaido græskar, løg og feta 

 • Dej: 90 g fuldkornsmel
 • 90 g hvedemel
 • 1 lille håndfuld havregryn
 • 3 spsk blødt smør
 • 1 stor spsk creme fraiche/skyr
 • Fyld: 400 g hokkaidogræskar (fri for kerner)
 • 4 store løg
 • 3 store æg
 • 1,5 dl creme fraiche
 • 1 dl mælk
 • frisk/tørret timian
 • 80 g feta
 • salt, peber og olivenolie

 

Så nemt er det: Start med at skylle hokkaido (der er skrabet fri for kerner) og skær det i små tern. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og vend med 1 spsk olivenolie + 1 spsk tørret timian. Bag ved 180 grader i 20 minutter. Skræl imens løg, halver dem, skær dem i tynde både og steg på en middelvarm pande med 1 spsk olivenolie, lidt salt og peber i 15 minutters tid, til de er blevet bløde og lidt brune.

Lav dejen ved at røre ingredienserne sammen i en skål – tilsæt evt et par spsk vand, hvis den ikke vil hænge sammen. Smør eller spray en tærteform og tryk så dejen ud i tærteformen og op ad kanterne. Jeg bruger en tærteform med løs bund, da tærten er nem at få ud. Dejen er grov, og du skal bruge lidt fingerkræfter.

Forbag tærtebunden ved 180 grader i 10 minutter. Pisk æg, creme fraiche, mælk og et drys salt + peber i en skål. Fordel hokkaidotern og løg på den forbagte bund. Smuldr feta ovenpå, drys med lidt tørret timian og hæld æggemassen over. Bag tærten ved 180 grader i cirka 30-35 minutter – skru evt lidt ned undervejs eller kom staniol over tærten, hvis den bliver for mørk på toppen.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments