Mørk rocky road med dumle og ristede mandler

9. oktober 2016

mørk rocky roadMørk rocky road med dumle og ristede mandler. Hjemmelavet slik når det er aller bedst. Hvis du ikke er stødt på rocky road endnu, så er det virkelig en fejl og virkelig på tide. Rocky road stammer formentligt oprindeligt fra USA og består oftest af smeltet chokolade. Det røres sammen med fyld og sættes på køl for at stivne. Så har du din egen fyldte chokolade. Det er simpelthen så nemt, at man næsten ikke engang kan kalde det en opskrift. Vi har lavet det utallige gange herhjemme. Hver evig eneste gang, nærmest uanset fyld, er både vi og gæsterne helt vilde på trods af, at det faktisk “bare” er chokolade 😀

Rocky road kan du som sagt lave med præcis det fyld, du har mest lyst til eller har stående i skabet. Mælk, mørk eller hvid chokolade og fyld som nødder, slik, kiks, tørrede frugter osv. Det er virkelig kun fantasien, der sætter grænser! Denne version er dog blevet min absolutte yndlings og består af mørk orange chokolade, masser af ristede mandler og dumle karameller. Jeg har også tidligere lavet en rocky road, der minder om denne, med ristede mandler, dumle og skumfiduser (se her).

mørk rocky road

Mørk rocky road med ristede mandler og dumle 

 • 150 g mandler
 • 200 g mørk chokolade (gerne med orange smag)
 • 16 dumle karameller

 

Så nemt er det: Start med at riste mandler i ovnen ved 175 grader i 6-8 minutter og lad dem køle af. Bræk chokolade i mindre stykker, smelt den over vandbad og lad den køle af et par minutter. Skær hver dumle karamel i 2-3 stykker. Beklæd en lille form med bagepapir, fordel mandler og dumle i og hæld den let afkølede, smeltede chokolade over. Sæt chokoladen på køl i et par timer, så den kan stivne helt og skær den derefter ud i mindre bidder.

 • Reply
  Signe
  9. oktober 2016 at 12:22

  Årh det ser godt ud! 😀

  • Reply
   Anna Bartels
   9. oktober 2016 at 14:41

   Tak søde Signe!
   Jeg er også ret vild med rocky road 😀

Svar