Fyldte mexicanske søde kartofler

6. september 2016

Mexicanske fyldte søde kartofler photo IMG_0631_zpsr3by1klh.jpgFyldte mexicanske søde kartofler. Aller først vil jeg gerne sige TAK til alle jer, der allerede har skrevet en masse søde og inspirerende kommentarer til mit tidligere indlæg med konkurrencen! Det gør mig utrolig glad. Jeg vil helt sikkert tage alle jeres bud med mig, når jeg skal lave flere opskrifter til bloggen. Jeg kan i hvert fald se, at mange af jer ønsker flere supper, vegetarisk eller eksotisk mad og opskrifter på sunde kager, så det må jeg jo hellere kigge lidt på. Husk at du stadig kan deltage i konkurrencen 😉

Men tilbage til disse lækre fyldte mexicanske søde kartofler. Jeg er stor fan af søde kartofler og bruger dem alt for sjældent i køkkenet. Jeg har længe haft lyst til og gået med en ide om at fylde dem med lækre sager og bage dem i ovnen, så det gjorde jeg den anden dag. Og GUF hvor er det bare godt! Jeg har derfor besluttet mig for, at de skal bruges og spises oftere fra nu af. De er nemlig ligesom kartofler ret alsidige og kan både laves som fritter, til mos, bruges som fyld og bages hele som her. Der ligger allerede et par opskrifter på bloggen med søde kartofler. Du kan finde dem som fyld i ovnbagte samosa her, i en vegetarisk karry med kikærter her, i en broccoli-couscous med feta, æbler og tahindressing her eller i en grov tærte med feta og spinat lige her.

Fyldte mexicanske søde kartoflerNår du bager søde kartofler og fylder dem som her, kan du i princippet bruge hvilket som helst fyld. De er perfekte til rester og stop spild af mad, så hvis du skulle have en rest kødsovs eller lignende liggende, så fyld det i kartoflerne. Mine fyldte søde kartofler er mexicansk inspirerede og blandt andet fyldt med majs, peberfrugt, bønner, koriander og varme krydderier. Og så toppes de med revet ost, inden de skal bages i ovnen, så osten smelter og bliver sprød. Jeg serverede dem til aftensmad med en spidskålssalat til, men de er også gode som rest til frokosten (lun dem ved lave grader i ovnen) eller tag dem med i madpakken.

Fyldte mexicanske søde kartofler
Fyldte mexicanske søde kartofler

Fyldte mexicanske søde kartofler (til 4 personer)

 • 4 medium-store søde kartofler
 • 2 dl majs, gerne tøet op fra frost
 • 1 tsk stødt spidskommen
 • 1 tsk mild paprika
 • 1/2 rød peber
 • 1 håndfuld friske koriander
 • 1 dåse sorte bønner
 • 2 store spsk græsk yoghurt
 • saft fra 1/2 lime
 • salt
 • revet ost (gerne en med smag – jeg river groft af et stykke modnet cheddar)

 

Så nemt er det: Start med at skrubbe kartoflerne godt under rindende vand og halver dem så på langs. Skær et diagonalt krydsmønster 1 cm ned i “kødet”, men endelig ikke hele vejen igennem. Det kommer til at gøre det nemmere at skrabe indmaden ud efter bagning. Kom dem på en bageplade med bagepapir og bag dem i 50-60 minutter (afhængig af størrelse) i ovnen ved 200 grader, til de er møre.

Rist majs på en pande med salt, spidskommen og paprika i 5-10 minutters tid, så både majs og krydderier ristes. Hak koriander fint og skær peberfrugt i små tern. Dræn vandet fra bønnerne, skyl dem i en si og lade dem dryppe af.

Når kartoflerne er bagt, skal de køle af i 5 minutter på køkkenbordet, inden indmaden skrabes ud med en ske. Lad 1/2 cm skal være tilbage, så de kan holde på fyldet. Mos kartoffelkødet i en skål og bland det godt med græsk yoghurt, limesaft og salt og vend derefter majs, koriander, peberfrugt og bønner i. Fyld dine kartoffelskaller med fyldet. Top med revet ost og giv dem cirka 10 minutter ved 220 grader, til osten smelter og bliver sprød.

 • Reply
  Louise / Fru Kofoeds Køkken
  6. september 2016 at 14:57

  Du godeste, hvor ser det lækkert ud! Jeg ææælsker sweet potatoes! 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   6. september 2016 at 17:15

   Tak søde Louise!
   Det gør jeg godt nok også – så må du prøve disse 😉

 • Reply
  Katrine
  14. september 2016 at 13:46

  Hej Anna

  Jeg har lånt et billede til min blog, og naturligvis linket til det.
  Hvis ikke at det er OK med dig, så sig det endelig, og så fjerner jeg det fluks 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   14. september 2016 at 17:09

   Hej Katrine.
   Selvfølgelig, det er helt fint, når du gør det på den måde 🙂
   Jeg håber, at du også kan lide dem!

 • Reply
  Jannie
  26. januar 2018 at 12:36

  Nammenam – søde kartofler er også et kæmpe hit hjemme hos os. De får dog en tur i mikroovnen, for så tager det nemlig ikke mange minutter 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   26. januar 2018 at 14:17

   Også her!
   Og tak for tip Jannie 🙂

Svar