Nem og cremet iskaffe – min bedste opskrift

27. juni 2016

Nem og cremet iskaffe - min bedste opskrift photo IMG_9741_zpstzfjsxgm.jpgDet er faktisk ikke længe siden, at jeg begyndte at drikke kaffe og rent faktisk nyde det. Det var på min rejse gennem Asien med min veninde, og det startede med iskaffe. Da jeg så var tilbage i Danmark, var min mor blevet tippet af en af hendes kollegaer om en opskrift på den lækreste iskaffe. Den måtte vi selvfølgelig prøve af herhjemme, og nu laver vi den hver gang solen skinner. Det er virkelig blevet min yndlingsopskrift, og jeg laver den efterhånden hele tiden hver sommer.

Man starter med at piske instant kaffe, sukker og en smule vand, til det bliver ultra cremet, lyst og skummende, og så topper man bare op med mælk og isterninger. Virkelig nemt og så smager det bare helt vildt godt og minder om en luksusversion af den normale iskaffe. Jeg er især vild med den cremede konsistens, og man kan sagtens lave sit helt eget twist. Jeg har for eksempel toppet med en kugle vaniljeis og et drys kanel, og det kan helt sikkert også anbefales! Lad os krydse fingre for mange fremtidige solskinsdage, så vi kan lave endnu flere iskaffer 😉

Find andre opskrifter på drikkevarer lige her.

Nem og cremet iskaffe - min bedste opskrift photo IMG_9747_zpsddplh58l.jpg

Den bedste iskaffe (2 store glas)

 • 3 spsk instant kaffe (jeg bruger den fra Nescafe)
 • 3 tsk sukker
 • 3 spsk vand
 • mælk
 • isterninger

 

Så nemt er det: Start med at piske instant kaffe, sukker og vand sammen i en kop, til det bliver lysere og cremet – det tager et par minutter. Jeg bruger en stavblender, men du kan også bruge en lille mælkepisker eller en gaffel (sidstnævnte tager dog lidt længere tid). Fordel kaffeskummen i 2 store glas og top op med mælk og isterninger.

 • Reply
  Ditte Bolander mørk
  27. april 2019 at 9:34

  Det giver det lige det ekstra at mælk også for en tur med stavblenderen 😃👏

 • Reply
  Alina
  11. maj 2019 at 12:45

  Ahhh det er næsten sådan man laver libysk kaffe… Der er mælken bare varm.. Det skønt når det er koldt evt med et drys kakao på toppen😉

  • Reply
   Anna Bartels
   11. maj 2019 at 20:03

   h det lyder også lækkert! Det må jeg prøve, når det er koldt igen 🙂

Svar