Vegetarisk curry med kikærter og søde kartofler

14. juni 2016

Vegetarisk curry med kikærter og søde kartofler photo IMG_9652_zpsf8auptar.jpgJeg er fan af indisk mad og endnu større fan af både søde kartofler og kikærter, så jeg var helt sikker på, allerede inden jeg gik igang med denne ret, at jeg også ville elske den. En vegetarisk curry med kikærter og søde kartofler. Og masser af smag. Ingredienslisten er måske lidt længere end normalt pga. krydderierne, men jeg er ret sikker på, at du har meget i skabet eller skuffen i forvejen.

Karrygryden er fyldt med gode sager. Udover de søde kartofler og kikærter er der også squash, kokosmælk, tomater og spinat, og så er den godt krydret med ingefær, chili og masser af krydderier. Saucen er dejlig cremet og har en dyb, varm, indisk-inspireret smag – hvis du ønsker en stærkere curry, kan du sagtens tilføje chiliflager eller lignende. Hvis du spørger mig, mangler denne curry ikke kød pga. de søde kartofler og kikærter, men hvis du selv er en kødelsker (eller der måske er en anden i huset, der er), så kan du uden problemer tilføje kylling. Bare skær det i tern og brun dem af på en pande, før du lader dem simre med i saucen. Server din curry som den er eller med ris/(naan)brød som tilbehør.

Find andre vegetariske opskrifter lige her.

Vegetarisk curry med kikærter og søde kartofler photo IMG_9653_zpsqre5rnye.jpgVegetarisk curry med kikærter og søde kartofler photo IMG_9657_zpsz6ym7ikj.jpg

Vegetarisk curry med kikærter og søde kartofler (4-5 personer)

 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 1 stykke ingefær, tommelfingerstørrelse uden skræl
 • 1 chili
 • 1 dåse tomatpure
 • 1 stor spsk karry
 • 1 spsk garam masala
 • 1 stor tsk stødt kanel
 • 1 tsk stødt spidskommen
 • 500 g søde kartofler
 • 1 dåse kikærter, drænet
 • 1 dåse hakkede tomater
 • 1 dåse kokosmælk
 • 5 dl kogende vand rørt med en bouillonterning
 • 1 squash
 • 2 håndfuld frisk spinat
 • salt, peber, olivenolie og citronsaft

 

Så nemt er det: Start med at hakke løg, hvidløg, chili og ingefær fint og svits det i en gryde med et par spsk olivenolie, til løgene er bløde. Tilsæt karry, kanel, spidskommen og garam masala og ‘rist’ det et minuts tid, inden du tilsætter tomatpure og rister det med i et minut. Skræl de søde kartofler, skær dem i mundrette tern og kom dem i gryden sammen med hakkede tomater, bouillonvand og kokosmælk.

Lad din curry simre under låg i 20 minutter og skær så squash i tern og kom dem i gryden sammen med kikærter og godt med salt og peber. Lad det simre videre, til kartoflerne er møre. Smag til med citronsaft og evt mere salt. Skyl spinat og vend det i gryden 2 minutter før servering. Server din karry som den er eller med ris/brød og gerne en klat yoghurt på toppen.

 • Reply
  Julie
  22. juni 2016 at 23:01

  Ej hvor ser det lækkert ud! det skal prøves! 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   23. juni 2016 at 12:25

   Tak Julie – det var også virkelig godt 😉
   Du må du! Jeg håber, at du kan lide det 🙂

 • Reply
  K. Stender
  15. juli 2016 at 20:44

  Det her er genialt. Har lavet den 3 gange nu og er begyndt med egne variationer: kaffirlimeblade sammen med krydderierne. Dropper bouillon og river en squash fint i stedet for. Serverer en skål rød/gul pebberfrugt i tern som topping. Det fungerer altid godt som et frisk sprødt pift på en varmkrydret ret.
  An absolute keep!

  • Reply
   Anna Bartels
   15. juli 2016 at 21:39

   Det er jeg godt nok glad for at høre!
   Sikke nogle skønne variationer også 🙂

 • Reply
  Marie
  7. maj 2018 at 11:02

  Hej Anna, vil bare sige at jeg har prøvet din geniale opskrift. Den mest lækre ret jeg længe har prøvet 😀

  • Reply
   Anna Bartels
   7. maj 2018 at 11:39

   Ej hvor er det dejligt at høre Marie!
   Tak fordi du skriver en kommentar 😀

 • Reply
  Mette
  4. januar 2019 at 22:27

  Det her er hands down den bedste curry, jeg nogensinde har smagt! Og jeg kan sagtens se mig selv bruge den som grund-curry og selv eksperimentere i fremtiden. Den er SÅ god! Og forresten så er jeg i fuld gang med at prøve dine vegetariske madplaner af – har nu lavet både tærte med søde kartofler, spinat og feta, og risnudler med peanutsauce. Begge retter var et stort hit hos familien! Du laver bare de fedeste opskrifter, og tager de flotteste billeder (hvordan gør du lige det?) Glæder mig at lave flere af dine vegetarretter. Godt nytår 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   5. januar 2019 at 11:44

   Det er bare den bedste, sødeste kommentar, jeg kunne ønske mig.
   Det gør mig simpelthen så glad at høre Mette!
   Så KÆMPE tak for det. Tak for en skøn kommentar ♡
   Godt nytår til dig!

Svar