Enchiladas med kylling og ost

25. februar 2016

Enchiladas med kyllingEnchiladas med kylling og ost. Det er bare ultimativ comfort food og masser af gode sager samlet i én ret. Jeg har i lang tid kigget på og savlet over opskrifter på enchiladas, så selvfølgelig måtte jeg også kaste mig ud i de spanske madpandekager. Det er simpelthen bare lækker, mexicansk hyggemad, når det er bedst, og de kan virkelig laves i mange versioner.

Mine enchiladas består af madpandekager fyldt med kylling, majs, bønner, revet ost og krydret tomatsovs, toppet med mere tomatsovs og ost og bagt i ovnen, så de bliver sprøde i kanten, og osten smelter på toppen. Server dem gerne med guacamole eller en frisk salat. Enchiladas kan også sagtens laves med andet fyld som oksekød eller vegetarisk, hvis du skruer op for bønner og grøntsager, og så kan du krydre dem præcis, som du bedst kan lide – jeg er dog vild med de mexicansk/mellemøstlige smage som her.

Find andre opskrifter med kylling lige her.

Enchiladas med kylling

Enchiladas med kylling og ost (3-4 personer)

  • 1 stor tsk stødt spidskommen
  • 1 stor tsk paprika, mild
  • 1 pænt drys cayennepeber
  • 1 tsk kanel
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 spsk mel
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1,5 dl kogende vand rørt med 1 kyllingebouillonterning
  • 2-3 kyllingebryster
  • 2 dl majs, fx frosne og optøede
  • 1 dåse bønner, drænet og skyllet
  • revet ost (fx gouda, cheddar eller mozzarella)
  • frisk persille
  • 6-7 madpandekager

 

Så nemt er det: Start med at komme olivenolie på en pande sammen med finthakket løg, hvidløg og krydderier, rør lidt rundt og tilsæt så melet. Kom bouillon i, imens du rører det godt sammen. Tilsæt hakkede tomater og lad saucen simre under låg i 10 minutter. Blend saucen med en stavblender og smag til med salt, peber og evt ekstra krydderier. Halver kyllingebrysterne, kom dem ned i saucen og lad det simre videre under låg i 15 minutter, til kyllingen er tilberedt.

Tag kyllingestykkerne op af saucen og riv kødet fra hinanden i strimler med 2 gafler. Bland 2/3 dele af saucen med bønner, majs og 1 håndfuld frisk, grofthakket persille. Kom et par spsk fyld i hver pandekage og drys med lidt revet ost. Rul pandekagerne sammen og kom dem i et fad med lukningen nedad. Fordel resten af saucen på toppen og drys med mere ost. Giv pandekagerne 15-20 minutter i ovnen ved 200 grader, drys med friskhakket persille og server – gerne med guacamole.

  • Reply
    Emma
    13. august 2016 at 12:32

    Hej Anna.

    Hvor stort var det fad du brugte? 🙂

    Vh Emma

    • Reply
      Anna Bartels
      13. august 2016 at 20:46

      Hej Emma.
      Den er cirka 20×30 cm 🙂

      • Reply
        Emma
        15. august 2016 at 15:24

        Hej igen Anna.
        Vil bare lige sige at de her enchiladas var en stor succes, simpelthen så lækkert. Og derudover er jeg altså bare stor fan af alle dine lækre opskrifter! Især dit bananbrød og smørstegt spidskål har jeg lavet gang på gang 🙂
        Vh Emma

        • Reply
          Anna Bartels
          15. august 2016 at 20:41

          Hvor er det dejligt at høre Emma!
          Jeg så også dine enchiladas på Instagram – og det så virkelig godt ud 😉
          Kram Anna

  • Reply
    Louise
    3. oktober 2016 at 17:49

    Hej Anna. Jeg er lige lidt i tvivl (måske ved jeg bare ikke helt nok om madlavning). Skal det være rå eller tilberedt kylling? 🙂 Mvh Louise

    • Reply
      Anna Bartels
      3. oktober 2016 at 17:59

      Hej Louise.
      Jeg er ikke helt sikker på, hvad du mener. Men hvis du læser i opskriften, så skal kyllingebrysterne simre og tilberedes i sovsen i cirka 15 minutter, og så skulle de meget gerne være tilberedt – jeg håber, at det svarer på dit spørgsmål? 🙂
      Kh Anna

  • Reply
    Carina
    3. april 2017 at 17:49

    Kære Anna
    Har lavet dine skønne Enchiladad mange gange – er ved at lave dem lige nu faktisk, så ville bare lige sige tak for både denne og mange andre lækre opskrifter ❤️
    Mange hilsner, Carina

    • Reply
      Anna Bartels
      3. april 2017 at 18:41

      Hej Carina.
      Hvor er det bare helt vildt dejligt at høre! Du giver mig helt lyst til snart at lave dem igen.
      Tak for den søde kommentar <3
      Kram, Anna

  • Reply
    Cecilie
    18. juli 2017 at 10:12

    Hvad er det for nogle bønner? 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      18. juli 2017 at 21:56

      Hej Cecilie.
      Du kan bruge lige den slags bønner, du bedst kan lide. Jeg kan anbefale kidney, sorte eller borlotti 🙂

  • Reply
    Kira
    12. november 2017 at 8:25

    Tak for opskriften. Den er fantastisk😋

    • Reply
      Anna Bartels
      12. november 2017 at 15:42

      Det er SÅ dejligt at høre Kira!
      Tak for din kommentar ♡

  • Reply
    Merja
    16. marts 2018 at 8:33

    Sønnens kommentar til encidaladas: Lidt mere spændende end det plejer at være,…… Og faldt godt i hele familiens smag 😉

    • Reply
      Anna Bartels
      16. marts 2018 at 9:06

      Det er bare så dejligt at høre Merja!
      Tak for din kommentar og tak for at minde mig om snart at lave dem igen 😉

Svar

Instagram