Den bedste jordbærkage

17. juli 2015

Den bedste jordbærkage photo IMG_5520_zpsgec2dgea.jpgJeg har fået mig en ny sommer-favorit. Jordbærkage. Og ja jeg ved godt, at det er stærke (og muligvis også ret forpligtende) ord, når jeg kalder en kage ‘den bedste’, men det ér virkelig den bedste jordbærkage, jeg har fået. Måske skulle du afgøre det en gang for alle? Det er ihvertfald svært at finde en undskyldning for ikke at gå i køkkenet med det samme og lave sådan en lækker sag 😉

Denne jordbærkage skal ikke forveksles med en klassisk jordbærtærte, som den du får hos bageren. Jeg har kreeret min egen, både nemmere og mindre tidskrævende, version. Kagen består af en saftig og svampet mazarinbund, en lag mørk chokolade, en luftig vaniljeskum og så er den toppet med nye, danske sommerjordbær. For at tilføje et frisk element, udover jordbærrene, har jeg i flødeskummen tilsat en smule græsk yoghurt, der giver lidt lethed og et fint modspil til den marcipan-lækker-søde bund. Hvis du ikke har lyst til jordbær eller sæsonen (desværre) skulle være ovre, så kan du også sagtens toppe kagen med andre bær som hindbær, brombær, kirsebær osv.

Hvis du vil være på forkant, kan du sagtens lave bunden om formiddagen eller dagen før og lade den stå i køleskabet. Når du så skal servere kagen, skal du bare overtrække med smeltet chokolade og toppe med skum og bær. Det er bestemt ikke sidste gang, den er på menuen herhjemme. Det er blevet en af mine yndlings sommerkager – klart den bedste jordbærkage, hvis du spørger mig.

Find endnu flere opskrifter med bær lige her.

Den bedste jordbærkage photo IMG_5519_zpsjsg6cwdl.jpg

 photo IMG_5513_zpsym2rs0n4.jpg

Den bedste jordbærkage photo IMG_5527_zpsdqvawelt.jpg

Den bedste jordbærkage (til cirka 8 mennesker)

  • Bund: 145 g blødt smør
  • 145 g sukker
  • 145 g marcipan
  • 2 æg
  • 40 g mel
  • Derudover: 50 g mørk chokolade
  • 1,5 dl piskefløde
  • 2 spsk græsk yoghurt (jeg brugte 10 %)
  • 1 lille tsk vaniljepulver
  • evt. 1 tsk flormelis
  • nye danske jordbær

 

Så nemt er det: Start med at lave bunden ved at piske sukker og smør i en skål i et par minutter, til det er lyst og luftigt. Riv marcipanen groft og pisk det i. Pisk æggene i ét ad gangen, stop så snart dejen samler sig. Pisk melet i. Smør eller spray en tærteform (gerne en med en løs bund a la denne), kom dejen deri og bag ved 175 grader i cirka 25 minutter. Stik en nål i for at sikre dig, at bunden er bagt. Lad den afkøle en times tid på køkkenbordet og smid den så i køleskabet for at blive helt kold.

Når bunden er helt kold, skal du smelte chokoladen over vandbad. Smør det ud over den kolde bund og stil den tilbage på køl i cirka 15 minutter, til chokoladen er stivnet. Lav imens skummet ved at piske fløden til flødeskum sammen med vaniljepulveret. Vend græsk yoghurt og evt. flormelis forsigtigt i med en dejskraber. Fordel vaniljeskummet ovenpå den stivnede chokolade. Skyl jordbær, fjern stilk, halver dem og pynt toppen med dem.

  • Reply
    Pernille Karlsen
    17. juli 2015 at 11:18

    Det ser virklig lækkert ud. Jeg ELSKER jordbærtærte – men hvem går ikke det? 😉

    • Reply
      Anna
      17. juli 2015 at 12:39

      Tak Pernille, den er også SÅ god!
      Jeg er enig – sådan én er svær at modstå 😉

  • Reply
    Maria Dyrby Nielsen
    17. juli 2015 at 14:47

    Super flot!! 🙂 Den vil jeg straks afprøve! 😀

    • Reply
      Anna
      17. juli 2015 at 22:46

      Tak Maria – det vil du ikke fortryde!
      Jeg håber, at du kan lide den 😉

  • Reply
    Josefine
    18. juli 2015 at 10:50

    Ej hvor ser den her kage bare fantastsik ud! Jeg elsker at du har skiftet bunden ud med mazarin. Mums!

    • Reply
      Anna
      18. juli 2015 at 11:01

      Ja man kan aldrig gå helt glat i byen med en jordbærkage, vel Josefine? Tusind tak!
      Mazarinbunden går virkelig godt sammen med den mørke chokolade, vaniljeskummet og de danske jordbær 🙂

  • Reply
    Charlotte Bruun
    21. august 2015 at 17:41

    Det er en virkelig god og nem jordbærkage!

    • Reply
      Anna
      21. august 2015 at 17:45

      Det er jeg glad for at høre Charlotte!
      Ja, den er dejlig nem at lave 🙂

  • Reply
    Camilla
    14. juni 2016 at 21:08

    Sikke en dejlig kage😃Prøvede den i weekenden. Mums. Skal klart lave den igen. Nem og super-lækker. Og så nu da de danske jordbær vælter frem. Tak for en dejlig opskrift. 😃😃😃😃😃🍓🍓🍓

    • Reply
      Anna Bartels
      15. juni 2016 at 12:02

      Selv tak for en sød besked Camilla!
      Jeg er glad for, at du kan lide den 😀
      Jeg får selv helt lyst til et stykke nu… 😉

  • Reply
    Sidsel
    28. juni 2016 at 22:18

    Lyder lækkert! Er det varmluft ovn?

    • Reply
      Anna Bartels
      28. juni 2016 at 22:29

      Tak Sidsel – den er SÅ god!
      Ja det er varmluft 🙂

  • Reply
    Katrine
    29. juni 2016 at 21:47

    Hvornår skal melet i?

    • Reply
      Anna Bartels
      29. juni 2016 at 23:41

      Det står i opskriften – lige efter æggene 🙂

  • Reply
    Kamilla
    2. juli 2016 at 13:30

    Lyder så lækker 😍 Jeg er ved at lave bunden nu, men tænkte på om man også kunne være på forkant med at overtrække kagen med chokoladen dagen før, eller om du tror det er bedst at gøre umelbart lige før servering? 😊

    • Reply
      Anna Bartels
      2. juli 2016 at 14:06

      Hej Kamilla.
      Det tror jeg sagtens, at du kan (og så bare komme skum og jordbær på inden servering).
      Jeg håber, at du kan lide den!
      God weekend,
      Kh Anna

  • Reply
    Kaimei
    4. juli 2016 at 15:12

    Thank you for the receipe, I made it last Thursday for company’s summer party, it’s very easy also very delicious.

    • Reply
      Anna Bartels
      4. juli 2016 at 15:59

      I am very happy to hear that, thank you Kaimei! 😀

  • Reply
    Dorthe
    27. juli 2016 at 10:35

    Ser fantastisk ud. Jeg har først opdaget den nu, men er straks gået i gang med at bage bunden. Tror du evt nu den uden chokolade kan fryses? Tak for opskriften 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      27. juli 2016 at 13:59

      Hej Dorthe.
      Ja, det tror sagtens, du kan. Bare du fryser bunden ned, når den er helt afkølet og før chokoladen kommer på, som du siger 🙂 Skriv endelig, hvordan den blev!
      Kh Anna

    • Reply
      Lotte Vengø
      5. august 2016 at 13:44

      Kunne godt tænke mig at vide hvordan den er at lave dagen før? Evt fryse bund ned alene og lave resten på dagen

      • Reply
        Anna Bartels
        5. august 2016 at 14:45

        Hej Dorthe.
        Du kan i hvert fald sagtens lave bunden en dag eller to i forvejen og lade den stå i køleskabet.
        Jeg har ikke prøvet at fryse den, men det burde ikke være et problem – bare kom chokolade, skum og bær på bagefter 🙂

  • Reply
    Bitten
    6. august 2016 at 20:03

    Jeg og min datter har lige lavet den. Den var rimelig nem at lave og smager uforskammet godt! Klart en ny favorit hos os.

    • Reply
      Anna Bartels
      6. august 2016 at 21:35

      Ja den er nemlig rimelig nem at lave – det er dejligt at høre Bitten! 🙂

  • Reply
    Nynne
    2. september 2016 at 17:01

    Jeg lavede den til min fødselsdag i april – gæsterne var SÅ vilde med den og jeg var ligeså. Elsker mazarinbunden! 😀
    Kan stærkt anbefales!

    • Reply
      Anna Bartels
      2. september 2016 at 17:35

      Hvor er det dejligt at høre!
      Den smager nemlig enormt godt 😉

  • Reply
    Karina
    16. marts 2017 at 8:01

    Kan jeg lave bunden og fryse den i et par uger inden den skal bruges?

    • Reply
      Anna Bartels
      16. marts 2017 at 12:53

      Hej Karina.
      Det tror jeg godt, at du kan, selvom den dog altid vil være bedst friskbagt.
      Men du kan også sagtens lave bunden et par dage før og opbevare den i køleskabet – det vil jeg anbefale dig at gøre 🙂

  • Reply
    Pil
    27. april 2017 at 19:01

    Det er den bedste jordbærkage vi nogensinde har smagt!

    • Reply
      Anna Bartels
      27. april 2017 at 19:23

      Hvor er det dejligt at høre Pil 😀
      God aften til dig!

  • Reply
    Katrine
    19. juni 2017 at 19:42

    Jeg skal til at bage din lækre kage til min fødselsdag. Jeg er i tvivl om jeg kan cremefraise i stedet for græsk yogurt?
    Dbh.
    Katrine

    • Reply
      Anna Bartels
      20. juni 2017 at 10:19

      Hej Katrine.
      Ja, det kan du sagtens! Jeg vil anbefale at bruge mindst 9 %, gerne 18 % 🙂
      Kh Anna

  • Reply
    Michelle
    21. juni 2017 at 21:09

    Hvor stor er den tærteform du bruger?

    • Reply
      Anna Bartels
      22. juni 2017 at 10:49

      Den er cirka 22 cm i diameter 🙂

  • Reply
    Susanne
    22. juni 2017 at 10:42

    Hvor stor er din tærteform

    • Reply
      Anna Bartels
      22. juni 2017 at 10:50

      Hej Susanne.
      Den er cirka 22 cm i diameter 🙂

  • Reply
    Susan
    11. maj 2018 at 8:23

    Hej Anna. Skal til at teste din roste kage. Er det varmluft el. over-/undervarme?

    • Reply
      Anna Bartels
      11. maj 2018 at 11:06

      Hej Susan.
      Det lyder skønt! Jeg bruger altid varmluft, medmindre jeg har skrevet andet 🙂
      Håber du kan lide den!

      • Reply
        Susan
        12. maj 2018 at 9:44

        Tak, Anna… Det var en succes! 🙂

  • Reply
    Ditte
    5. juni 2019 at 19:42

    Hej.
    Jeg har lavet kagen flere gange og den er virkelig lækker 🙂 Tak for den.
    Har du erfaring med at fryse bunden?

    Bh. Ditte

    • Reply
      Anna Bartels
      5. juni 2019 at 23:35

      Hvor er det skønt at høre Ditte!
      Jeg har desværre ingen erfaring med at fryse bunden nej. Umiddelbart tænker jeg, at det godt kan lade sig gøre, men den er nu bedst friskbagt. Den kan dog også holde sig på køl et par dage – måske det er en bedre løsning end frysning?
      Skriv endelig hvis du tester 🙂
      Kh Anna

      • Reply
        Ditte
        22. juni 2019 at 9:59

        Hej Anna.
        Det gik rigtig, rigtig fint med at fryse bundene 🙂
        Det var fordi jeg skulle holde min fødselsdag i Sverige, så kunne ikke nå at få bagt, så de kunne være friske 😉

        Kh. Ditte

        • Reply
          Anna Bartels
          22. juni 2019 at 13:03

          Ej hvor skønt Ditte! Tak fordi du deler og tillykke med fødselsdag 🇩🇰

  • Reply
    Ditte
    22. juni 2019 at 9:58

    Hej Anna.
    Det gik rigtig, rigtig fint med at fryse bundene 🙂
    Det var fordi jeg skulle holde min fødselsdag i Sverige, så kunne ikke nå at få bagt, så de kunne være friske 😉

    Kh. Ditte

Svar

Instagram