Sommerpasta med edamame, citronsauce og langtidsbagte tomater

27. maj 2015

Sommerpasta med edamame, citronsauce og langtidsbagte tomater photo IMG_5011_zpsl6ubqfr2.jpgDenne skønne sommerpasta er blevet min nye sommerfavorit. Det var oprindeligt min mor, der havde været ude at spise hos en veninde, som kom hjem og fortalte om den. Og vi måtte straks i køkkenet for at se, om vi kunne lave noget, der mindede om den. Det er en utrolig nem ret, så det var slet ikke så svært, og det er nu blevet en ny favorit herhjemme.

Jeg bruger frisk pappardelle pasta, en bred en af slagsen – det er min yndlings, og den kan fås i Føtex. Men du kan også sagtens bruge andre slags pasta, både friske og tørrede. Denne sommerpasta er vendt i en sauce med masser af citron, både saft og skal, og et drys cayennepeber, der giver et lille kick. Derudover er der edamamebønner, langtidsbagte tomater, ristede pinjekerner og frisk basilikum. Og så selvfølgelig en skvis citronsaft, et ekstra drys cayennepeber og godt med friskkværnet peber på toppen.

Det er en super nem sommerret. Tomaterne skal bare stå og hygge sig i ovnen en times tid, og derudover tager retten faktisk ikke mere end 15 minutter at lave. Hvis du ikke er til cayennepeber, kan du sagtens undlade det, og hvis du ikke er klar til at gå den vegetariske vej, kan du sagtens servere kylling eller fisk til.

Find endnu flere opskrifter på pasta lige her.

Sommerpasta med edamame, citronsauce og langtidsbagte tomater (til 4 personer)

 • 250 g cherrytomater
 • olivenolie, sukker, salt og peber
 • 500 g frisk pasta
 • 35 g pinjekerner, letristede
 • 250 g edamamebønner (frosne, bælgede)
 • 2 dl fløde
 • 1 dl mælk
 • skal fra 1 stor citron + saft fra 1/2
 • 1/4 tsk cayennepeber

 

Så nemt er det: Start med at halvere tomaterne og vende dem med 1 spsk olivenolie. Placer dem med den runde side nedad på en bageplade med bagepapir. Drys med en smule sukker, salt og peber og bag dem ved 130 grader i en time.

Først når tomaterne er ved at være færdig, skal du gå videre med retten. Kom de frosne, bælgede edamamebønner op i en skål, overhæld med kogende vand og lad dem stå et par minutter, til de er tøet op. Hæld vandet fra. Lav saucen ved langsomt at varme fløde og mælk op i en gryde ved middel-høj varme. Riv citronskal i og tilsæt saft, cayennepeber, salt og peber. Lad det langsomt koge op og sørg endelig for at røre hele tiden, så det ikke brænder på.

Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Når pastaen er færdig, skal du lige varme saucen op. Jeg vil enten foreslå, at du vender tomater, edamame, sauce og pasta sammen og serverer med pinjekerner til ELLER at du portionsanretter i skåle med pasta, så sauce, edamame, tomater og pinjekerner. Jeg valgte den sidste mulighed. Pynt evt. med frisk basilikum og server med ekstra citron, cayennepeber og friskkværnet peber.

  Svar