Biscotti med cashewnødder, vanilje og citron

31. januar 2015

Biscotti med cashewnødder, vanilje og citronJeg troede ikke, at jeg ville blive så vild med biscotti… Men de smager jo helt vildt godt! Biscotti er en italiensk småkage, der også kaldes cantuccini. De bages 2 gange for at blive sprøde og lækre, de er utrolig nemme at lave, og så smager de virkelig godt til en kop kaffe eller te.

Kombinationen af en sprød biscotti med ristede mandler og cashewnødder, sød vanilje og revet citronskal er bare for lækker. Jeg lavede dem som værtindegave, nåede at smage én og fortrød med det samme, at jeg ikke havde bagt flere – jeg siger dig, de er gode!

Der er faktisk ingen fedtstof i disse biscotti, hvilket gør (bilder jeg mig selv ind), at de er en smule sundere end andre kager. De kan også laves i mange forskellige varianter efter hvilket fyld, du bedst kan lide. Jeg tænker at mørk chokolade/appelsinskal, pistacienødder/lime eller hvid chokolade/lakrids må prøves – det kan aldrig gå helt galt 😉

Find endnu flere opskrifter på småkager lige her.

Biscotti med cashewnødder, vanilje og citron

Biscotti med cashewnødder, vanilje og citron (ca 30 stk)

 • 100 g mandler
 • 75 g cashewnødder
 • 4 dl hvedemel
 • 2 dl rørsukker
 • 1 stor øko citron
 • 1 vaniljestang
 • 1 nip salt
 • 1/3 tsk bagepulver
 • 2 æg

 

Så nemt er det: Start med at smutte mandlerne ved at overhælde dem med kogende vand, lade dem stå i 10 minutter og derefter smutte skallen af. Kom de smuttede mandler i ovnen sammen med cashewnødderne, rist dem i 5 minutter ved 180 grader og lad dem afkøle. Bland hvedemel, sukker, fintrevet citronskal, salt, bagepulver og korn fra vaniljestangen (most med en smule af sukkeret, så kornene skiller sig lidt fra hinanden) i en skål. Hak de ristede nødder meget groft og kom også dem i skålen. Lav en fordybning i midten, slå æggene ud i hullet og ælt det langsomt sammen. Tilsæt evt. lidt citronsaft hvis dejen virker alt for tør.

Del dejen i 2, rul hver del til en tyk pølse på cirka 3-4 cm tykkelse, placer dem på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade. Bag dem ved 175 grader i 25 minutter. Tag bagepladen ud, skær stængerne i 2 cm skiver på skrå, så du får cirka 30 stk. Fordel dem på bagepladen og bag dem ved 120 grader i cirka 30-40 minutter, til de er sprøde. Sluk ovnen og lad dem stå på eftervarmen, så de kan tørre helt. Afkøl og opbevar i lufttæt boks, hvis du altså ikke kommer til at spise dem alle samme dag.

Biscotti med cashewnødder, vanilje og citron

 • Reply
  Anne Pahl
  31. januar 2015 at 15:11

  Hvor lyder de lækre, dem vil jeg glæde mig til at prøve!

  • Reply
   Anna
   31. januar 2015 at 15:13

   Tak Anne, det er de også – kan jeg fortælle dig 😉
   Jeg håber, at du kan lide dem!

Svar