Blåbærmazarin med mørk chokolade

25. januar 2015

Blåbærmazarin med mørk chokoladeElsker du (ligesom mig) blåbær, mørk chokolade og marcipan? Så vil denne blåbærmazarin ihvertfald også være lige noget for dig. Jeg har det sådan, at jeg gerne vil leve sundt, spise massere af grønsager og undgå søde sager i hverdagene. Men jeg har til gengæld også en holdning til, at når weekenden så kommer, så er det også helt okay at synde. Her passer denne kage godt, for den er syndig og utrolig lækker!

Hvis du er kendt med en mazarinkage, så ved du også, at marcipanen gør kagen svampet, saftig og sød. Derfor er de friske blåbær en super fin, lidt syrlig kontrast. Og sammen med de store stykker af mørk chokolade, fungerer denne kage altså bare rigtig godt. Jeg kan bedst lide kagen kold, fordi så fremhæves smagen, men den er også god friskbagt med en klat creme fraiche, skyr eller græsk yoghurt.

Hvis du vil have inspiration til andre syndige søndagskager, kan jeg anbefale den bedste brownie, en snasket brunsviger, en lækker gulerodskage med cream cheese eller en saftig æblekage med mandler.

Blåbærmazarin med mørk chokoladeBlåbærmazarin med mørk chokolade

Blåbærmazarin med mørk chokolade

  • 190 g marcipan, revet
  • 190 g sukker
  • 190 g smør, blødt
  • 4 æg
  • 100 g hvedemel
  • 100 g mørk chokolade
  • 150 g friske blåbær

 

Så nemt er det: Start med at piske sukker og blødt smør godt sammen i en skål, pisk også revet marcipan i. Pisk æggene i ét ad gangen og brug derefter en dejskraber eller træske til at vende hvedemel i. Hak den mørke chokolade groft, og vend det forsigtigt i sammen med de friske blåbær. Hæld dejen i en form – jeg har brugt en firkantet form på cirka 22 x 22 cm. Bag kagen ved 180 grader i cirka 45 minutter. Lad kagen afkøle, og hvis du har tid, kan du lade den blive helt kold i køleskabet – kagen bliver kun bedre dagen efter.

 

  • Reply
    Castpr
    25. januar 2015 at 11:39

    Kan man lave den med mindre æg i?
    Jeg hader den smag der kommer når der er 3-4 æg i en kage..

    • Reply
      Anna
      25. januar 2015 at 12:16

      Det har jeg ikke prøvet – men den smager altså overhovedet ikke af æg! 🙂
      Du må endelige skrive, hvis du forsøger dig med det.

  • Reply
    Kia Lund
    26. januar 2015 at 19:50

    Åh, det ser sååå lækkert ud! Er virkeligt stor tilhænger af blåbær i kager – synes bare det giver kagen sådan en skøn friskhed. Din kage skal helt sikkert snart afprøves!

    • Reply
      Anna
      27. januar 2015 at 9:53

      Jeg er helt enig! Tak Kia – du må prøve at lave den 😉

  • Reply
    Blåbærmazarin og chocolate chip cookies | CecilieWiller blog
    15. april 2015 at 10:11

    […] Anna, som har nogle af de lækreste opskrifter på hendes blog. De to kager som jeg lavede var: Blåbærmazarinen med mørk chokolade og de lækreste Chocolate chip […]

Svar