Sund broccolisalat med æbler og rosiner

Sund broccolisalat med æbler og rosinerDet her er en af de nemme og hurtige salater, der er sprængfyldt med gode vitaminer og ingredienser, der komplimenterer hinanden rigtig godt. En sund broccolisalat med æbler og rosiner. Salaten kan være klar i løbet af 15 minutter og er super som tilbehør til både kød, kylling og fisk eller som madpakke til næste dag. Og så er den en del sundere end mange andre broccolisalat-varianter.

Jeg er ret vild med kombinationen af den knasende broccoli sammen med de sprøde, saftige og syrlige æbler og de søde rosiner. Dressingen kan både laves med skyr eller creme fraiche, alt efter hvad du bedst kan lide. Jeg har også rørt lidt sennep i for smagens skyld, men det kan sagtens undlades. Du kan fx servere salaten som tilbehør til disse kyllingefrikadeller med krydderurter, til asiatisk inspireret laks, til grillede marokkanske oksespyd eller måske til hytteostgratineret kylling.

Se endnu flere opskrifter på salater og tilbehør lige her.

Sund broccolisalat med æbler og rosiner

Sund broccolisalat med æbler og rosiner (tilbehør til 4 personer)

  • 1 broccolihoved
  • 1 lille æble
  • 1 lille håndfuld rosiner
  • 3/4 dl skyr eller creme fraiche
  • 1 lille tsk dijon sennep (kan undlades)
  • 1/2 tsk akaciehonning
  • citronsaft
  • salt og peber

 

Så nemt er det: Start med at skære/brække broccolihovedet ud i små buketter/mundrette bider. Kom dem i en skål, hæld kogende vand over og lad det trække i 10 minutter. Hæld vandet fra og lad broccolien dryppe og køle af på et viskestykke. Skær æblet i små tern. Rør skyr/creme fraiche sammen med sennep, akaciehonning, salt, peber og lidt citronsaft i en skål. Når broccolistykkerne har kølet af, kan du røre dem sammen med dressingen og derefter med æbletern og rosiner.

Salaten holder sig fint i køleskabet til næste dag, hvis der skulle være noget tilovers til frokosten.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments