Nøddesnacks med peanutbutter og mørk chokolade

Nøddesnacks med peanutbutter og chokoladeKender du det, når man midt på ugen har lyst til noget lækkert, men helst gerne vil undgå det usunde? Hvis du har det ligesom mig, så er disse nøddesnacks med peanutbutter perfekte til dig! Man kunne godt kalde dem for sunde cookies eller småkager, hvis man dog ikke forventer i smør-knasende cookie. Jeg har valgt at kalde dem for nøddesnacks med peanutbutter, og opskriften er inspireret af Julie.

Nøddesnack’sne er fyldt med ristede mandler, havregryn, dadler, peanutbutter og mørk chokolade – helt uden mel, tilsat sukker og smør. Og så smager de VIRKELIG godt! De tager vitterligt kun 15 minutter at lave, så der er ingen undskylding for ikke at smutte ud i køkkenet og smække dem sammen 😉 Jeg planlægger ihvertfald at lave dem igen meget snart. De er perfekte som eftermiddagssnack, sundere dessert eller til den lille sult på madpakken.

Find mere inspiration til snacks og sundere søde sager lige her.

Nøddesnacks med peanutbutter og chokolade

Nøddesnacks med peanutbutter og chokolade (6-7 stk)

  • 1 dl mandler
  • 4 bløde dadler
  • 1,5 dl grovvalsede havregryn
  • 1 spsk peanutbutter (denne er min favorit – affiliate link)
  • 1 æg + 1 æggehvide
  • 1 tsk kokosolie
  • 20 g mørk chokolade
  • 1 knps salt

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen i 5-8 minutter ved 180 grader. Lad dem afkøle lidt, hak dem groft, kom dem i en skål sammen med salt, havregryn og æg og rør det godt sammen. Rør også peanutbutter i. Smelt kokosolien (fx i mikrobølgeovn), hak dadler fint og chokolade groft og kom alle 3 ingredienser ned i skålen. Rør det godt sammen. Fordel 6-7 “klatter” på en bageplade med bagepapir og tryk dem lidt flade. Bag dem i cirka 10 minutter ved 190 grader. Opbevar dem i en lufttæt beholder.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments