Søndagskagen: Den du ved nok

Søndagskagen: Den du ved nokHar du nogensinde smagt “Den du ved nok” -kagen? Den kaldes vist også chokolade drømmekage eller gufkage, men jeg kan nu bedst lide navnet “Den du ved nok” – og den passer perfekt til en lidt grå og blæsende søndag. En perfekt klassens time kage, bradepandekage og nem at lave.

Engang imellem er det skønt med en rigtig skærekage, og det er lige, hvad dette er. En dejlig søndagskage, som bare passer perfekt til hygge og en kop the. Det er ikke fordi, at det er fancy kage på nogen måde. Det er en luftig chokoladekage med en skøn skøn skøn glasur med kokos og en mild smag af kaffe. Det er klart denne topping, der er det bedste ved kagen. I hvert fald hvis du spørger mig.

Find endnu flere opskrifter på kage lige her.

Søndagskagen: Den du ved nokSøndagskagen: Den du ved nok

“Den du ved nok” kage (til 8-10 personer)

 • kage: 140 g smør
 • 225 g sukker
 • 2 æg
 • 220 g hvedemel
 • 2 tsk bagepulver
 • 2 spsk kakao
 • 1,75 dl kærnemælk
 • glasur: 1 spsk kakao
 • 135 g flormelis
 • 50 g kokosmel
 • 65 g smør
 • 4 spsk stærk, flydende kaffe

Så nemt er det:
Start med at smelte smørret til kagen, lad det køle lidt af og bland med kærnemælken. Bland derefter hvedemel, bagepulver og kakao i en skål. I en anden skål skal du piske æg og sukker luftigt. Si melblandingen ned til æggemassen og vend forsigtigt med en dejskraber. Rør derefter smør-mælken i.

Beklæd en springform eller en lille firkantet form på ca 22 x 22 cm med bagepapir og hæld dejen ned i. Bag kagen i ca 25 minutter ved 185 grader, tjek med en en lille pind/gaffel at kagen er bagt hele vejen igennem. Lad kagen afkøle lidt, imens du laver glasuren.

Smelt alle ingredienserne til glasuren i en gryde ved svag varme og rør godt. Hæld glasuren over den let afkølede kage. Server kagen med det samme (men den er næsten bedre efter en nat på køl).

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

15 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments