Kyllingedeller med friske krydderurter

Kyllingedeller

De her kyllingedeller har jeg lavet rigtig mange gange. Men jeg har opdaget, at jeg aldrig har delt dem på bloggen med jer. Det er jo en fejl, for de er ret lækre, nemme og sunde. Det første min søster sagde, da hun smagte dem for første gang for et par år siden var, at det smagte som chicken nuggets – bare på den endnu bedre måde. Det tænker jeg aldrig kan være dårligt.

Mine kyllingedeller er fyldt med friske krydderurter, som passer rigtig godt sammen med kyllingekødet. Det er en basisopskrift, så du kan sagtens tilføje nogle revne grøntsager, ost eller krydderier. Jeg serverede dem sammen med ovnristede blomkål og kikærter, som er en af min yndlingstilbehør (find opskriften her). Du kan også servere alle mulige salater, pasta, kartofler eller hvad du nu har lyst til som tilbehør.

Læs også: Kyllingefrikadeller med spinat, soltørrede tomater og feta / Kyllingefrikadeller med rødbede og hytteost / Blomkålsdeller med forårsløg og parmesan / Asiatiske fiskefrikadeller

Kyllingedeller
Kyllingedeller


Kyllingedeller med friske krydderurter (3 personer med tilbehør)

  • 500 g hakket kyllingekød
  • 1 spsk groft salt
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 1 æg
  • 2 store spsk mel
  • 1/2 dl mælk eller fløde
  • 1 spsk havregryn
  • 2 håndfulde friske krydderurter (jeg brugte oregano, timian og basilikum)
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 1,5 spsk smør

Så nemt er det: Start med at ælte kyllingekød og salt sammen i en skål, brug gerne hænderne. Rør også ægget i og derefter mel, presset hvidløg og mælk. Hak de friske krydderurter og ælt også dem i sammen med lidt friskkværnet peber og havregryn. Lad kødet stå og hvile i 30 minutter på køkkenbordet.

Opvarm en pande til middel-høj varme og smelt smør og olie på panden. Form kyllingedeller med en ske og din hånd og steg dem i smør og olie i små 5 minutter på hver side, til de er sprøde.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments