Sunde påskeæg med dadler

Sunde påskeæg med dadler

Det her er hjemmelavede sunde påskeæg, og hvis du spørger mig, er de bedre end de klassiske, syndige påskeæg. Jo jo, der er stadig masser af kalorier i, men det er altså af den gode slags. Når de fleste hører ordet påskeæg, tænker de ingredienser som marcipan og nougat, men det er der intet af i disse påskeæg. De er kun lavet af lækre dadler, ristede mandler og andre gode sager.

Min far, som er ret glad for de normale marcipan/nougat-æg overtrukket med chokolade, var sikker på, at de her ikke kunne slå dem. Vi vædede, og jeg vandt – han synes, de her er meget bedre end normale påskeæg. Forestil jer bløde trøfler med smag fra søde dadler, ristede mandler, kokos, kakao og en top dyppet i chokolade og drysset med kokos. Lidt som luksus dadelkugler. De kan virkelig anbefales!

Find flere opskrifter på sundere søde sager lige her.

Sunde påskeæg med dadler

Sunde påskeæg med dadler (14 stk)

  • 100 g mandler
  • 15 bløde dadler
  • 2 spsk kakaopulver (den gode slags, ikke o-boy)
  • 2 spsk kokosmel + lidt til pynt
  • 50 g mørk chokolade (70 g hvis du vil have chokolade hele vejen rundt om)

Så nemt er det: Start med at riste mandlerne i ovnen i 5 minutter ved 180 grader. Lad dem køle lidt af. Blend mandler til de er finthakkede (fx med foodprocessor eller minihakker). Fjern sten fra dadler og blend dem sammen med mandlerne til det ligner marcipan-konsistens. Tilsæt kakao og kokosmel og lad det køre rundt. Tilsæt evt en spsk vand eller 2 hvis maskinen har svært ved at køre det rundt.

Tril små påskeæg. Det er lidt klistret, så brug 2 skeer og rul dem derefter hurtigt i dine hænder. Placer dem på en stykke bagepapir på en tallerken og sæt dem i køleskabet. Smelt imens chokolade over vandbad. Dyp toppen/halvdelen af ægget i chokoladen, drys med kokosmel og sæt det tilbage på tallerkenen. Fortsæt sådan med alle æg og sæt dem så på køl igen til chokoladen er stivnet.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments