Koldhævet brød med mandler og tranebær

Koldhævet brød
Lækkert friskbagt, koldhævet brød med mandler og soltørrede tranebær
Koldhævet brød betyder bare, at man laver dejen aftenen før, sætter det til hævning i køleskabet natten over og bager det om morgenen. Fredag aften lavede jeg dejen til dette brød. Og lørdag morgen stod jeg op, satte det i ovnen og så var der lækkert hjemmebagt morgenbrød. Brødet er halvt groft og halvt hvidt. Det mætter dejligt og er perfekt som en lækker morgenmad.
Det koldhævede brød er med tørrede tranebær og mandler, som passer super godt til brødet. Det giver det et lille mysli twist – et myslibrød. Mandlerne knaser og de tørrede tranebær giver sødme og saftighed. Skorpen på brødet er dejlig sprød, og så holder brødet sig fugtigt i flere dage. Jeg kan også anbefale at riste det, det smager super godt!
Koldhævet brød med mandler og tranebær (et brød – 5 min aften + 60 min morgen) 
 
Du skal bruge: 
15 g gær
4 dl koldt vand
1 lille spsk salt
1 spsk akaciehonning
2 spsk olivenolie
50 g mandler
50 g soltørrede tranebær
145 g grahamsmel
200 g hvedemel

Så nemt er det: 
– Start med at smuldr gær ned i en skål. Jeg brugte vores røremaskine, men du kan også gøre det i en normal skål. Tilsæt vandet og rør rundt til gæren er opløst. Rør så salt, honning og olivenolie i.
– Hak mandlerne meget groft. De skal ikke være mere end halveret. Rør dem ned i dejen sammen med de soltørrede tranebær. Rør grahamsmel og hvedemel i dejen, jeg vil foreslå, hvis du ikke bruger røremaskine, så skal du gøre det med en træske, for dejen er rimelig flydende. Den skal være ret flydende.

Koldhævet brød med mandler og tranebær 1
Sprød skorpe og lækker smag

Læg et fugtigt viskestykke over skålen og kom den i køleskabet natten over eller i mindst 7 timer.

– Tænd ovnen på 230 grader. Skrab forsigtigt dejen over i en bageform (gerne sådan en rugbrødsform) beklædt med bagepapir. Stil formen et varm sted i 10 minutter med det fugtige klæde over.
– Bag brødet i 30 minutter ved de 230 grader. Når de 30 minutter er gået, skal du tage den ud af formen og lægge den på en bageplade med bagepapir og give de 20 minutter ved 200 grader.

– Lad brødet køle lidt af, ihvertfald 15-20 minutter inden du skærer i det.

Koldhævet brød med mandler og tranebær 3
2 lækre stykker. Et med pålægschokolade og et med ost. Perfekt morgenmad. Mums!
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments