![]() |
Lækkert friskbagt, koldhævet brød med mandler og soltørrede tranebær |
Så nemt er det:
– Start med at smuldr gær ned i en skål. Jeg brugte vores røremaskine, men du kan også gøre det i en normal skål. Tilsæt vandet og rør rundt til gæren er opløst. Rør så salt, honning og olivenolie i.
– Hak mandlerne meget groft. De skal ikke være mere end halveret. Rør dem ned i dejen sammen med de soltørrede tranebær. Rør grahamsmel og hvedemel i dejen, jeg vil foreslå, hvis du ikke bruger røremaskine, så skal du gøre det med en træske, for dejen er rimelig flydende. Den skal være ret flydende.
![]() |
Sprød skorpe og lækker smag |
Læg et fugtigt viskestykke over skålen og kom den i køleskabet natten over eller i mindst 7 timer.
– Tænd ovnen på 230 grader. Skrab forsigtigt dejen over i en bageform (gerne sådan en rugbrødsform) beklædt med bagepapir. Stil formen et varm sted i 10 minutter med det fugtige klæde over.
– Bag brødet i 30 minutter ved de 230 grader. Når de 30 minutter er gået, skal du tage den ud af formen og lægge den på en bageplade med bagepapir og give de 20 minutter ved 200 grader.
– Lad brødet køle lidt af, ihvertfald 15-20 minutter inden du skærer i det.
![]() |
2 lækre stykker. Et med pålægschokolade og et med ost. Perfekt morgenmad. Mums! |