Tærte med porrer og skinke

Tærte med porrer og skinke
Tærte med porrer og skinke
Jeg har altid haft noget for tærter. Det er dels fordi, at de kan laves i alle afskygninger og med alt form for fyld. Man kan både gå den søde vej, hvor man fylder bær, æbler, kanel, marcipan i eller lignende, eller man kan lave tærter, som kan spises til aftensmad eller frokost med fyld af grønsager, kød, fisk, ost, kartofler osv. Der er uendelige muligheder. Jeg har dog tit undgået tærter lidt, da dejen altid er blevet lavet af en hel masse smør, som jeg har synes var lidt meget. Men nu har jeg fundet en mega lækker, sprød og fedtfattig bund uden smør, men til gengæld med lidt olie og vand. Den smager så godt!
Denne her tærte er fyldt med spinat, porrer, skinke, feta og en æggemasse (som altid). Jeg har for at gøre det lidt nemmere (især for dem, der ikke laver mad så tit), lavet meget nemme trin for trin billeder, når du skal putte fyld i.
Find mange flere opskrifter på tærte lige her.

Tærte med porrer og skinke (1 tærte – ca 1 time og 15 minutter)

 
Til dejen skal du bruge: 
1,5 dl hvedemel
1,5 dl rugmel
1 knips salt
0,75 dl vand
0,5 dl olie
 
Bland olie og vand i en skål. Tilsæt rugmel, hvedemel og salt (jeg gjorde det i en røremaskine, men du kan sagtens gøre det med hænderne) og rør til dejen er ensartet og æltet godt igennem.
Stil dejen i køleskabet i mindst 15 minutter, hvor du imens kan lave fyldet til tærten.
Til fyldet skal du bruge: 
2 store håndfulde frisk spinat ( du kan også bruge frossent)
1,5 store porrer, skåret i skiver og skyldet med vand.
100 g skinke (helst skiver af skinke)
Feta (du kan godt bruge tern, men jeg bruger den, man selv skærer)
4 æg
3 store spsk. cheasy fraiche (5 % eller 9 % fedt)
Salt og peber
 
Start med at piske æg, cheasy fraiche og salt og peber i en skål. Put spinaten i en gryde med en lille smule vand og med et låg på ved middel-høj varme i 3-4 minutter. Dette kaldes at dampe.
Gør præcis det sammen med porren, dog i hver sin gryde, for når spinaten er dampet, skal du ligge spinaten i en si og presse al vandet ud af det.
– Tag dejen ud køleskabet og rul dejen ud. Spray tærteformen med lidt sprayfedt eller lidt olie. Jeg bruger en silikone tærteform a la denne, da det er nemt at få tærten ud. Fold dejen ned i formen og pres den op ad kanterne. Se billedet nedenunder.
Tærte med porrer og skinke 1
Prik bunden af tærtebunden med en gaffel, og bag den så ved 180 grader i 10 minutter.
Tærte med porrer og skinke 3
Hæld de møre porrer i tærtebundet
Tærte med porrer og skinke 5
Fordel spinaten ovenpå porrerne
Tærte med porrer og skinke 7
Skær skinken i tern og drys det udover porrer og spinat
Tærte med porrer og skinke 9
Tag et godt stykke feta og smuldr det det udover skinke, porrer og spinat
Tærte med porrer og skinke 11
 Hæld æggemassen udover fyldet
Bag tærten ved 180 grader i ca 30 minutter
Tærte med porrer og skinke 13
Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments