Tærte med porrer og skinke

23. maj 2013
Tærte med porrer og skinke
Tærte med porrer og skinke
Jeg har altid haft noget for tærter. Det er dels fordi, at de kan laves i alle afskygninger og med alt form for fyld. Man kan både gå den søde vej, hvor man fylder bær, æbler, kanel, marcipan i eller lignende, eller man kan lave tærter, som kan spises til aftensmad eller frokost med fyld af grønsager, kød, fisk, ost, kartofler osv. Der er uendelige muligheder. Jeg har dog tit undgået tærter lidt, da dejen altid er blevet lavet af en hel masse smør, som jeg har synes var lidt meget. Men nu har jeg fundet en mega lækker, sprød og fedtfattig bund uden smør, men til gengæld med lidt olie og vand. Den smager så godt!
Denne her tærte er fyldt med spinat, porrer, skinke, feta og en æggemasse (som altid). Jeg har for at gøre det lidt nemmere (især for dem, der ikke laver mad så tit), lavet meget nemme trin for trin billeder, når du skal putte fyld i.
Find mange flere opskrifter på tærte lige her.

Tærte med porrer og skinke (1 tærte – ca 1 time og 15 minutter)

 
Til dejen skal du bruge: 
1,5 dl hvedemel
1,5 dl rugmel
1 knips salt
0,75 dl vand
0,5 dl olie
 
Bland olie og vand i en skål. Tilsæt rugmel, hvedemel og salt (jeg gjorde det i en røremaskine, men du kan sagtens gøre det med hænderne) og rør til dejen er ensartet og æltet godt igennem.
Stil dejen i køleskabet i mindst 15 minutter, hvor du imens kan lave fyldet til tærten.
Til fyldet skal du bruge: 
2 store håndfulde frisk spinat ( du kan også bruge frossent)
1,5 store porrer, skåret i skiver og skyldet med vand.
100 g skinke (helst skiver af skinke)
Feta (du kan godt bruge tern, men jeg bruger den, man selv skærer)
4 æg
3 store spsk. cheasy fraiche (5 % eller 9 % fedt)
Salt og peber
 
Start med at piske æg, cheasy fraiche og salt og peber i en skål. Put spinaten i en gryde med en lille smule vand og med et låg på ved middel-høj varme i 3-4 minutter. Dette kaldes at dampe.
Gør præcis det sammen med porren, dog i hver sin gryde, for når spinaten er dampet, skal du ligge spinaten i en si og presse al vandet ud af det.
– Tag dejen ud køleskabet og rul dejen ud. Spray tærteformen med lidt sprayfedt eller lidt olie. Jeg bruger en silikone tærteform a la denne, da det er nemt at få tærten ud. Fold dejen ned i formen og pres den op ad kanterne. Se billedet nedenunder.
Prik bunden af tærtebunden med en gaffel, og bag den så ved 180 grader i 10 minutter.
Hæld de møre porrer i tærtebundet
Fordel spinaten ovenpå porrerne
Skær skinken i tern og drys det udover porrer og spinat
Tag et godt stykke feta og smuldr det det udover skinke, porrer og spinat
 Hæld æggemassen udover fyldet
Bag tærten ved 180 grader i ca 30 minutter
 • Reply
  Anonym
  30. januar 2014 at 1:31

  Hej så skal den her med porrer og spinat prøves i morgen når jeg får gæster til middag for den ser godt ud på billedet.
  Hilsen Michael

 • Reply
  Anna
  30. januar 2014 at 7:58

  Mange tak Michael. Den er bare så god! Vil meget gerne høre, hvad du synes 😉
  Kh Anna

 • Reply
  Astrid
  29. august 2014 at 18:47

  Hej Anna.
  Jeg lavede denne lækre tærte igår men dejen kunne slet ikke rulles ud men sprækkede fuldstændig 🙁 Hvad mon jeg havde gjort galt?
  Var i en så presset situation at jeg røg i Fakta efter en færdiglavet dej…
  Udover dette smagte den dog rigtig godt og jeg er stor fan af alle dine andre lækre opskrifter :-)!

  • Reply
   Anna
   29. august 2014 at 19:01

   Hej Astrid,
   det er jeg da ked af at høre! Det har jeg ikke rigtig oplevet før – man kan sige, selvfølgelig revner min også en smule, fordi det er jo en fedtfattig dej, men det plejer slet ikke at være så slemt. Prøv evt. denne næste gang https://anna-mad.dk/2014/05/taerte-med-roeget-laks-og-broccoli/ 🙂
   Det er jeg rigtig glad for at høre, det er altid dejlig at høre, at der er nogen derude der følger med 😉
   – Anna

 • Reply
  Merethe
  1. februar 2018 at 17:19

  Hej Anna
  Jeg er vild med din æggemasse og at du bruger smulret feta. Jeg laver så tærten med porre, spinat, rejer og røget laks og min børn er stor fan af denne kombi. Jeg kunne dog godt tænke mig at høre om du bager den ved alm. Ovn eller med varmluft?
  Mange hilsner Merethe

  • Reply
   Anna Bartels
   1. februar 2018 at 23:11

   Hej Merethe.
   Hvor er det dejligt at høre! Det lyder som en lækker kombi 🙂
   Jeg bruger altid varmluft, medmindre jeg har skrevet andet.
   Kh Anna

Svar