Kanelsnegle med marcipan og æble

1. april 2013
Jeg har købt mig selv et nyt kamera, et Canon eos 1100d, og det måtte jeg jo lige prøve af. (Jeg glæder mig allerede til at tage mange flere billeder! )
Så jeg lavede en lækker hvid, blød dej og satte den til hævning. Efter 2 timer rullede jeg den ud på et bord, blandede revet marcipan, revet æble, kanel og sukker, smurte det ud på dejen og puttede dem i ovnen. Det blev til nogle utrolig lækre kanel-marcipan-æble snegle med masser af det lækre “snav” i midten. Det duftede i hele huset!
Æblet gør sneglene mere saftigt, og det er sammen med marcipanen skiftet ud med smør, så det er mere kaloriefattigt og jeg synes de er bedre end normale kanelsnegle.
Et lille tip : Næste gang vil jeg drysse lidt kardemomme i dejen, mums (:
(20 kanelsnegle – ca 45 minutter + hævning)

Du skal bruge: 
15 g gær
2,5 dl mælk
35 g smør
1 spsk sukker
Et drys salt (1/2 tsk)
Ca. 400 g hvedemel
____
Fyld: 
1 stort syrligt æble
200 g marcipan
5 spsk sukker eller brun farin (jeg brugte halvt af hver)
2 spsk kanel
 
 

Så nemt er det: 
Smelt smørret i en gryde ved lav varme, tag gryden af varmen og hæld mælken i. Smuldr gæren i en skål og hæld mælke-smør over. Tilsæt salt og sukker, og derefter hvedemelet lidt af gangen. Dejen skal være fast og lind, men må ikke være tør (skal lige slippe fingrene). Ælt dejen godt igennem og stil den et varmt sted med et viskestykke over. Den skal hæve til dobbelt størrelse, og det tager ca 2 timer. Kom marcipanen i køleskabet, da det er nemmere at rive, når marcipanen er kold.

Riv æblet og marcipanen og bland det med sukker og kanel. Rul dejen ud til et rektangel på et let meldrysset bord*. Fordel fyldet ud på dejen og rul dejen til en lang pølse. Skær den i ca 20 lige store stykker og sæt dem tæt op ad hinanden i en bradepande med bagepapir. Bag dem i ca 20 minutter ved 175 grader.
Nyd sneglene som de er eller pynt med glasur.
Æblet gør, at de ikke bliver tørre så hurtigt, men de er rigtig gode lune, så 5-10 minutter inden du skal have en snegl, kan du putte den i ovnen ved 120 grader.

*Den nemmeste måde at få dejen til at blive rektanglet på, er ved kun at rulle fremad, dreje dejen 90 grader og rulle fremad igen. Bliv ved med at gøre det.

Jeg har også lavet lidt om på designet her på bloggen, håber i kan lide det.
Nyd sidste feriedag, Anna

    Svar