Jeg har glædet mig så meget til at dele denne opskrift på tiramisu med jer. Jeg har nemlig brugt nogle måneder på at teste mig frem til den bedste opskrift, og jeg har fundet den. Luftig, ultra cremet, nem at lave, perfekt smag og god balance. Jeg håber sådan, at du vil synes om den.
Verdens bedste opskrift på tiramisu
Jeg mener det helt seriøst, når jeg siger, at det her måske er den bedste tiramisu, jeg har fået. Også bedre end på restauranter og måske endda bedre end i Italien. Jeg har nemlig fundet tricket til den bedste creme – mere om det længere nede.
Jeg kan bedst lide min tiramisu med amaretto – en skøn mandellikør, der passer så godt til kaffesmagen og til cremen, men er du mere til rom eller måske bailey, så kan du også sagtens bruge det. Bailey er et godt valg, hvis det skal smage mindre af alkohol. Brug gerne friskbrygget, stærk kaffe. Espresso hvis du har en espressomaskine er det bedste og ellers det mest friskbryggede, du kan komme i nærheden af.
Er du glad for tiramisu, så skal du også se mine opskrifter på chokolademousse med kaffe på bastognebund, kaffeis med oreos eller kaffe cheesecake med karamel.
Hemmeligheden bag den bedste tiramisu
Normalt opbygges tiramisu er ladyfingers, der dyppes i kaffe og en form for alkohol og så en creme, der hovedsageligt består af en æggesnaps af æggeblommer og sukker, vendt med mascarpone og piskede æggehvider. MEN i denne opskrift udskifter jeg de piskede æggehvider med fløde, og det gør cremen endnu mere cremet og blød mere end let luftig, som æggehvider ellers bidrager med. Og det elsker jeg. Tro mig – det er godt. Måske italienerne ikke vil være enige i mit valg, men jeg lover dig, at det gør klassikeren endnu bedre.
Nem og lækker klassisk italiensk dessert med kaffe
Tiramisu er den optimale opskrift, hvis du skal lave en italiensk menu til gæster eller til forkælelse i weekende. Det er også et skønt bud, hvis du er på jagt efter en dessert med kaffe.
Jeg kan huske, hvordan jeg ikke kunne lide tiramisu, da jeg var lille. Men i dag er det altså min yndlingsdessert. Og skulle jeg spise mit sidste måltid og kunne vælge en menu, så ville jeg uden at blinke vælge tiramisu til dessert.
Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med!
Tiramisu
Ingredienser
- 2 dl stærk kaffe (gerne friskbrygget)
- ¾ dl amaretto (eller rom, baileys eller lignende )
- 7 stk æggeblommer
- 200 g sukker
- 400 g mascarpone
- 2½ dl piskefløde
- 200 g ladyfingers (Det svarer normalt til en pakke)
- kakao (til at drysse på toppen)
Køkkenudstyr
- 1 fad ca. 22×22 cm
Fremgangsmåde
- Start med at brygge eller lave kaffen. Kom det i en dyb tallerken eller lignende og opløs 3 spsk af sukkeret i. Rør ½ dl af amarettoen i. Sæt det på køl, så det kan blive koldt.
- Pisk æggeblommer med det resterende sukker, til du har en lys og luftig æggesnaps. Det tager 3-5 minutter.
- Kom mascarpone i en anden skål og rør i det med en dejskraber, så der ikke er klumper i.
- Tilsæt piskefløde og den resterende amaretto og pisk det sammen til en ensartet luftig creme. Pisk til piskerisene trækker streger i cremen – den skal ikke overpiskes.
- Vend halvdelen af æggesnapsen forsigtigt i mascarponecremen og derefter den sidste halvdel.
- Dyp halvdelen af dine ladyfingers i kaffeblandingen én for én og fordel dem som første lag i dit fad/form. Jeg kan bedst lide, at de kommer ned, vendes og så op igen. Dryp dem af. De skal ikke ligge i væsken og suge – så får du en våd tiramisu.
- Hæld halvdelen af cremen over. Gør det samme med den anden halvdel af ladyfingers og slut af med den sidste halvdel af cremen. Det skal dække ladyfingers helt.
- Dæk din tiramisu og stil den på køl. Meget gerne til dagen efter eller minimum 8 timer. Den smager endnu bedre dagen efter.
- Drys med et lag af kakaopulver inden servering.