Sød kartoffel lasagne med svampe, hytteost og cheddar

3. januar 2017

img_1554
Sød kartoffel lasagne med svampe, hytteost og cheddar. Godt nytår og velkommen til 2017 – et år der forhåbentligt bliver fyldt med masser gode madoplevelser og opskrifter, hvad bloggen her angår. Jeg glæder mig utrolig meget, og jeg har SÅ mange ideer, som jeg glæder mig til at føre ud i livet. Jeg har lige pt. fanget mig en seriøs omgang forkølelse og ondt i halsen, så jeg drikker the med ingefær på livet løs, så jeg snart kan komme i gang igen.

Heldigvis havde jeg denne omgang vegetariske lasagne i baghånden, som jeg lavede for en måneds tid siden og først deler nu, da den ikke rigtig passede ind sammen med al julemaden. Lasagnen er smækfyldt med grønt og gode sager, søde kartofler som erstatning for pastaplader, krydderier, svampe og tomatsauce. Der er dog også både hytteost og et sprød lag af smeltet cheddar på toppen, så det hele ikke går op i grøntsager 😉

Tip: Hvis du vil lave en version med kød, kan du sagtens brune noget hakkekød på en pande og tilsætte det saucen i stedet for alle eller halvdelen af svampene.

Læs også: Klassisk lasagne / Spinat-lakselasagne / Fyldte mexicanske søde kartofler

img_1526 img_1557

Sød kartoffel lasagne med svampe, hytteost og cheddar (til 3-4 personer)

 • 1 stort løg
 • 300 g champignon
 • 3 gulerødder
 • 2 dåser flåede tomater
 • 1 stor spsk tørret oregano
 • 2 tsk paprika, hvidløg og chili-krydderiblanding (du kan også bare blande lidt forskellige i en samlet mængde af 2 tsk)
 • 1 stor sød kartoffel (ca 500 g)
 • 250 g hytteost
 • revet cheddar
 • salt, peber + olivenolie

 

Så nemt er det: Start med at skrælle og hakke løg, skylle champignon og skære dem i skiver. Skræl gulerødder og skær dem i små tern. Steg løg i en spsk olivenolie i en gryde ved middelhøj varme i et par minutter. Tilsæt svampe og lad dem stege i 5 minutters tid, til de smider noget væske og bliver bløde. Tilsæt derefter gulerødder, krydderier og et godt drys salt og peber, flåede tomater og 1/2 dl vand. Lad saucen simre, imens du laver resten klar.

Skræl den søde kartoffel og skær den i tynde, runde skiver. Find et ildfast fad frem og tænd ovnen på 180 grader varmluft. Læg først et lag af sauce, derefter søde kartoffelskiver, sauce, hytteost, kartoffelskiver og fortsæt til du har cirka 3 lag. Slut af med hytteost og revet cheddar på toppen. Drys med lidt ekstra tørret oregano og bag lasagnen i cirka 30 minutter, til den er boblende, gylden og sprød på toppen. Lad lasagnen stå og sætte sig i 5-10 minutter på køkkenbordet og spis – gerne med en sprød grøn salat til.

 • Reply
  Simone
  3. januar 2017 at 12:00

  Wauw, det ser super lækkert ud! Skal lige være sikker på, at jeg har forstået det rigtigt – skal det være 2 tsk. paprika, 2 tsk hvidløg og 2 tsk chili eller er det 2 tsk i alt? Måske et super dumt spørgsmål men vil bare lige være sikker, så jeg ikke ødelægger det hele når jeg kaster mig ud i at lave den:-)

  • Reply
   Anna Bartels
   3. januar 2017 at 12:05

   Tak søde Simone 🙂
   Det er overhovedet ikke et dumt spørgsmål! Jeg kan godt se, at det kan være lidt svært at se. Det er sådan set bare 2 tsk i alt, hvor man kan blande noget, der samlet passer til den mængde. Jeg har også lige ændret det i opskriften – tak fordi du skriver, når noget er uklart. Håber du kan lide det! 😉

 • Reply
  Cille
  23. september 2018 at 18:34

  Nu hvor græskar (især hokkaido) er i sæson, tror du at det vil være muligt at erstatte den søde kartoffel med det? Eller tror du at græskaret vil blive til “mos”?

  • Reply
   Anna Bartels
   23. september 2018 at 19:57

   Hej Cille.
   Det kan du sagtens! Du vil formentligt ikke kunne smage den store forskel.
   Det er jeg sikker på er vildt lækkert 🙂
   Skriv endelig hvad du synes ♡

Svar