Huevos rancheros – mexicansk comfort food

13. juli 2016

Huevos rancheros - mexicansk comfort food photo IMG_0116_zpseg99zhih.jpgHuevos rancheros er simpelthen ultimativ hyggemad, når det er bedst. Det skal helst spises med ske i en skål eller proppes i tortillapandekager, rulles sammen og spises med fingrene. Da jeg var i sommerhus med en veninde i sidste uge, gik vi i køkkenet for at lave noget a la denne ret. Jeg var så vild med det, at jeg blev nødt til at gå hjem og lave det igen. Selvom mexicanerne normalt spiser huevos rancheros (jeg er vild med det ord!) til morgenmad, så er jeg nok mere til at spise det til frokost eller aftensmad.

Huevos rancheros er en vegetarisk opskrift, der blandt andet består af en tyk tomatsovs med peberfrugter, løg, bønner og krydderier, og så laves der små ‘lommer’ i sovsen til æggene. Hvis det bliver perfekt, så sætter hviden sig, imens blommen vil være let smilende. Ovenpå drysses med revet cheddar ost, friske koriander og limesaft. Hvis du er en kødelsker, så er jeg sikker på, at du sagtens ville kunne erstatte nogle af bønnerne med en rest stegte kyllingstrimler eller lignende. Det er en super nem, billig og mættende aftensmad, og hele retten tilberedes på én pande, så der er ikke meget opvask. Server din mexicanske pandemad som den er, som fyld i tortillapandekager eller med brød/ris som tilbehør.

Jeg er forresten lige nu i Budapest med min far, og hvis du har lyst, kan du følge med på Snapchat (anna-mad) eller Instagram her 🙂

Andre mexicanske opskrifter: Mexicansk lasagne med kål og chorizo / Quesadillas med bønner, avocado og ost / Mexicanske fyldte søde kartofler

Huevos rancheros - mexicansk comfort food photo IMG_0113_zpseqtvogmn.jpg

Mexicansk Huevos Rancheros (til 3-4 personer afhængig af tilbehør)

 • 1 løg
 • 1 fed hvidløg
 • 2 peberfrugter
 • 1 spsk stødt spidskommen
 • 1 tsk røget paprika
 • 2 dåser flåede tomater
 • 2 dåser bønner, drænet og skyllet
 • 6 æg
 • revet ost
 • friske koriander
 • limebåde
 • olivenolie, salt og peber
 • evt. tortillapandekager

Så nemt er det: Start med at hakke løg og hvidløg og stege det på en pande i en spsk olivenolie. Halver peberfrugter, fjern det hvide og kernerne og skær peberfrugten i tern. Kom peberfrugt op til løgene sammen med spidskommen, røget paprika og godt med salt og peber. Steg det et par minutter, til løgene er bløde. Kom dåsetomater og bønner på panden og lad det simre i 5-10 minutters tid, til sovsen tykner.

Lav små lommer i sovsen og slå et æg ud i hver lomme. Skru lidt ned for varmen og lad det stå og simre, til æggehviderne har sat sig, men blommen er smilende. Du kan evt komme låg over panden for at få æggene til at sætte sig hurtigere. Drys med revet ost og server med friske koriander, lime og evt tortillapandekager, ris eller brød.

 • Reply
  Helle
  15. juli 2016 at 21:37

  Wow, mexikansk mad er i forvejen min svaghed… Jeg må simpelthen prøve det her, tak for opskriften!

  http://helles-mad.smartlog.dk/

  • Reply
   Anna Bartels
   15. juli 2016 at 21:40

   Så må du prøve denne Helle!
   Jeg håber, at du kan lide den lige så meget som jeg 😉

 • Reply
  malene nygaard
  17. juli 2016 at 16:52

  Den perfekte snack til perfekt hygge! Sublim at spise mens man hygger sig med ebogen Direktørens sekretærer. Lækkert og saftigt begge dele!

 • Reply
  Marianne
  10. juni 2018 at 8:08

  Hej Anne
  Simpelthen lækkert og nemt at gå til. Fedt det er en madplan på 5 dage. Vi er en familie på 5 og da du selv spørger efter hvad der vi kunne have brug for så ville jeg ønske at du lavede en sund madplan til børnefamilier 😊

  • Reply
   Anna Bartels
   10. juni 2018 at 11:45

   Uh det er en god ide Marianne! Det skal jeg huske.
   Og dejligt at I kan bruge den 😀
   Tak fordi du skriver ♡

  • Reply
   Marianne
   10. juni 2018 at 17:49

   Vrøvl på 7 dage:-D

 • Reply
  Vibeke
  1. juli 2018 at 19:07

  Hej Anna,
  Jeg har fulgt din blog i lang tid nu, og jeg må sige – jeg elsker simpelthen dine opskrifter! Jeg tyer meget ofte til din blog når jeg har brug for inspiration herhjemme. 🙂
  Lille spørgsmål – jeg lavede din mexikanske Huevos R. her den anden dag, og jeg må have gjort noget forkert, for den blev bare slet ikke som på billedet. Den blev ret våd, hvis man kan sige det sådan, og mindede mere om en gryderet end noget andet. Det virker som om jeg har haft for meget væske i. Umiddelbart tænker jeg om det kommer fra bønnerne? Har du drænet dem før du har tilsat? Eller har du andre bud på hvad jeg kan have gjort forkert?

  • Reply
   Anna Bartels
   2. juli 2018 at 10:09

   Hej Vibeke.
   Allerførst tak for dine søde ord. Det gør mig meget glad!
   Og ja. Jeg har drænet bønnerne, som der også står i opskriften (ingredienslisten). Hvis du ikke gjorde det, er det helt sikkert grunden til, at du har for meget væske.
   Derudover lader jeg, som der står, saucen simre i 5-10 minutter, til den bliver lidt tykkere. Du har nemlig helt ret – den skal ikke være som en gryderet men mere en tyk sauce med fyld 🙂
   Håber det giver mening. Ellers skriver du bare.
   Og giv dig lige i kast med den igen. Det er en af mine favoritter, så jeg håber, at du vil blive vild med den også 🙂
   Kh Anna

Svar