Luksus mysli snack med tahin og mørk chokolade

17. juni 2016

 photo IMG_9792_zpsbx5799ql.jpgHej derude og glædelig (snart)weekend! Kan jeg byde på en lille sundere fredagssnack? En luksus mysli snack med tahin og chokolade. Jeg sidder faktisk lige nu i England, hvor jeg er ovre for at besøge noget familie, men det skal ikke stoppe mig fra at dele denne lækre sag med jer. Da jeg startede med at bage disse mysli snacks, havde jeg en forestilling om at kalde dem cookies. Men efter mine testsmagere aka. familie og jeg fik smagt dem, blev vi enige om, at de nok mindede mere om mysli snacks end cookies. De er perfekte til dem, der ønsker en lidt sundere snack til eftermiddagssulten eller til en kop the/kaffe om aftenen.

Det er ikke lang tid siden, at jeg opdagede og blev vild med tahin, der er en sesam-nøddesmør, og jeg tænkte, at man måtte kunne bruge det i det søde køkken også. Det blev til disse super nemme, glutenfrie snacks fyldt med havregryn, mandler, kanel, tahin og mørk chokolade. Og så drysset med ristede sesamfrø på toppen, der fremhæver sesam- og den ristede nøddesmag i kagerne og passer så godt til den mørke chokolade. Kager er kun sødet med en smule honning, og hvis du ønsker mere sødme, kan du bruge mælkechokolade i stedet for mørk – det smager helt sikkert også godt 😉

Leder du efter andre sunde snacks? Find flere af dem lige her.

Luksus mysli snack med tahin og mørk chokolade photo IMG_9777_zpso5anmbx8.jpg

Luksus mysli snack med tahin og mørk chokolade (10 stk)

 • 150 g grovvalsede havregryn
 • 1 tsk stødt kanel
 • 60 + 40 g mørk chokolade (brug mælkechokolade hvis du ønsker mere sødme)
 • 10 dadler
 • 1 lille håndfuld mandler, grofthakkede
 • 3 spsk honning, 3 spsk stærk kaffe
 • 1 dl tahin, usaltet
 • 1 drys salt
 • sesamfrø, ristede

 

Så nemt er det: Start med at røre havregryn, salt, grofthakkede mandler og kanel sammen. Hvis du bruger tørrede dadler, skal du give dem 20 sekunder i mikroovnen eller lade dem trække i kogende vand i 5-10 minutter og duppe dem helt tørre. Mos dadlerne med en gaffel og rør det sammen med honning, kaffe og tahin.

Brug dine hænder til at røre indholdet fra de 2 skåle godt sammen. Hak 60 g mørk chokolade groft og rør også det i dejen. Form 10 kugler af dejen – de skal trykkes lidt sammen. Fordel kuglerne på en bageplade med bagepapir og tryk dem flade (de flyder ikke ud i ovnen, så her kan du selv bestemme tykkelsen). Bag dine myslikager i cirka 20 minutter ved 180 grader, og lad dem derefter køle helt af på en rist. Smelt de sidste 40 g chokolade og pynt dine mysli snacks med det og drys med ristede sesamfrø.

 • Reply
  Kirstine
  25. august 2016 at 11:19

  Jeg har længe haft denne opskrift gemt på Bloglovin, og i dag har jeg endelig fået lavet dem. De er ovnen nu, og det tegner RIGTIG godt 😉 Glæder mig til at smage 😍

  • Reply
   Anna Bartels
   25. august 2016 at 14:26

   Hvor er det dejligt at høre Kirstine!
   Jeg håber, at de blev rigtig gode 😉

 • Reply
  Kirstine
  29. august 2016 at 8:41

  De blev virkelig gode 👏🏻💃🏼

  • Reply
   Anna Bartels
   29. august 2016 at 9:21

   Ih hvor dejligt at høre! Det kunne være, at jeg skulle lave endnu en portion snart igen 😉

Svar