Spicy thaisuppe med kylling, nudler og friske grøntsager

11. februar 2016

Thaisuppe med kyllingEn lækker, let spicy thaisuppe med kylling, nudler, masser af friske grøntsager og et touch af Asien. Jeg sidder jo nok lige nu dernede et sted, formentligt i Vietnam og spiser forhåbentlig masser af lækker mad. Du kan jo følge med på Instagram, hvis du har lyst? Men inden jeg tog afsted, måtte jeg jo lige tage forskud på lækkerierne og gøre mig klar til al den asiatiske mad.

Thaisuppen er super nem at lave, og den er fyldt med kokosmælk og ingefær, masser af friske grøntsager, kylling, nudler og saltede peanuts på toppen. Koriander ville helt klart være bedst, og den skarpe seer kan nok se, at jeg har brugt persille – men jeg var simpelthen løbet tør og måtte ty til det næstbedste. Nogle gange må man bruge, hvad man har i skabet 😉 Thaisuppen er ikke meget stærkt, og du kan sagtens smage til og tilføje efter din smag. Tilføj også gerne de grøntsager du har i køleskabet (og undgå madspil – juubii!) eller lav en vegetarisk version uden kylling. Der er mange muligheder, og jeg er sikker på, at det ikke kan være dårligt.

Se endnu flere asiatiske opskrifter lige her.

Thaisuppe med kylling

Spicy thaisuppe med kylling, nudler og friske grøntsager (4 personer)

  • 600 g kyllingebryst
  • 2-3 tsk rød karrypasta (min er ret stærk, så brug efter styrke)
  • 2 spsk karry
  • 8 dl kyllingefond (evt et par dl mere, hvis du vil have mere suppe)
  • 4 dl kokosmælk, evt ekstra creamy
  • 160 g gulerødder
  • 130 g sukkerærter
  • 8 asparges
  • 4 forårsløg
  • 3-4 cm ingefær, finthakket
  • 225 g nudler (gerne brede risnudler)
  • limesaft
  • olie til stegning, gerne sesamolie
  • 2 spsk fishsauce
  • salt og peber
  • toppings: friske koriander, peanuts

 

Så nemt er det: Start med at skære kylling i tern og stege det i en varm gryde med et par spsk sesamolie, karrypasta, karry, ingefær og fishsauce, til kyllingen er brunet af. Tilsæt bouillon, kokosmælk og limesaft og få det op at koge. Smag til med salt og peber.

Skær gulerødder, forårsløg, asparges og sukkerærter i aflange stave. Kom forårsløg i gryden sammen med nudlerne og lad det koge i 5-6 minutter. Efter 2 minutter skal du tilsætte gulerødder og i de sidste 2 minutter asparges og sukkerærter. Varm det hele godt igennem og server med friske koriander og peanuts til toppen.

  • Reply
    Morten
    11. februar 2016 at 13:55

    Ser virkelig lækkert ud Anna! Elsker at der ligger lime i suppen 🙂

    • Reply
      Anna
      11. februar 2016 at 15:41

      Haha tak Morten! Lime skal der til 😉

  • Reply
    Talat Waseem
    17. oktober 2016 at 15:14

    Glæder mig til at prøve denne lækkere suppe

    • Reply
      Anna Bartels
      17. oktober 2016 at 15:31

      Dejligt at høre!
      Jeg håber, at du kan lide den 🙂

  • Reply
    Nora
    16. november 2016 at 15:50

    Hej Anna. Koger du nudlerne først eller lader du dem koge i blandingen? 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      16. november 2016 at 16:16

      Hej Nora. Jeg lader dem bare koge med i saucen – det passer nemlig med den tid, de skal koge + så suger de smag fra saucen 🙂

  • Reply
    Lars
    18. juli 2017 at 8:28

    Lavede denne ret igår – fantastisk lækker.

    • Reply
      Anna Bartels
      18. juli 2017 at 9:03

      Ej hvor dejligt at høre Lars! jeg er glad for, at du kunne lide den 🙂

  • Reply
    Trine kronborg
    10. december 2017 at 17:28

    Hej Anna.
    Hvor meget fishsauce mon ??
    Kærlig hilsen Trine

    • Reply
      Anna Bartels
      10. december 2017 at 18:09

      Hej Trine.
      Det står lige oppe i ingredienslisten – det er 1 spsk 😉
      Kh Anna

  • Reply
    Thomas
    17. april 2018 at 19:28

    Hej Anna
    Følgende holder ikke, eller også har jeg læst forkert…
    250g nudler suger nemt ½ liter væske.
    Der er i alt 1.2 l væske(incl. kokosmælk) i retten, i følge din opskrift..

    Så hvis man smider alle de nudler i, er der simpelthen ingen suppe tilbage…

    Det vælter smagen som ellers er fantastisk!! med de indledende krydderier og kokosmælk men hvis man så spæder til, så der er væske til nudlerne, “vælter” opskriften og smagen bliver lidt tynd og citron-agtig..

    Vi er nået frem til 4 tak currypaste (fra Rema) og 1,5 liter bouillon (kyllinge fond) og, evt to ds kokosmælk..

    Resten det samme

    • Reply
      Anna Bartels
      17. april 2018 at 20:05

      Hej Thomas.
      Tak for din kommentar.
      Jeg synes, at det er helt fair, at du kommer med dine erfaringer! Og tak for det.
      Jeg vil dog sige, at jeg er vild med den og kun har fået gode tilbagemeldinger.
      Jeg er ret vild med, at den ikke svømmer i suppe. Selvfølgelig skal der være suppe, men der skal også være masser af fyld.
      Jeg vil dog skrive det som tip ovenover, hvis der er andre, der vil have mere suppe som dig 🙂

Svar

Instagram