Fuldkornsrisengrød med pærer, lakridssukker og hasselnødder

Fuldkornsrisengrød med pærer, lakridssukker og hasselnødder

En helt traditionel skål risengrød med kanel, sukker og en smørklat er slet ikke dårligt, men hvis du har mod på at udfordre den klassiske opskrift, så ville jeg helt sikkert læse med her. Hjemme hos os er det nemlig sådan, at min mor ikke er specielt vild med risengrød, så jeg har forsøgt at lave en lidt anderledes version, og den var hun heldigvis vild med. Det er ikke første gang, at jeg laver fuldkornsrisengrød, men det er første gang, at jeg prøver nogle lidt alternative topping.

Opskrift på fuldkornsrisengrød

Fuldkornsrisengrøden skal have lidt længere tid end den klassiske risengrød, men den har til gengæld mere bid og mætter længere. I forhold til topping kan du sagtens køre den klassiske men gode smørklat og kanelsukker, men jeg havde dog lyst til at prøve noget andet denne gang: sprøde, saftige pærer, lakridssukker og knasende, ristede hasselnødder. En super god, frisk og knasende kombi – især hvis du synes, at risengrød godt kan blive lidt for tungt. Er du på udkig efter flere opskrifter til december måned, så kan jeg anbefale at kigge på alle mine juleopskrifter.

Fuldkornsrisengrød med pærer, lakridssukker og ristede hasselnødder photo IMG_6768_zpsksy1xbft.jpg
Fuldkornsrisengrød med pærer, lakridssukker og hasselnødder

Fuldkornsrisengrød med pærer, lakridssukker og hasselnødder

Fuldkornsrisengrød er en alternativ men mere mættende version af risengrød. Den tager lidt længere tid at lave men har mere bid og smag. Jeg topper med pærer, lakridssukker og hasselnødder, men du kan også sagtens gå med smørklat og kanelsukker.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse1 t 15 min

Ingredienser

  • 2 dl fuldkornsgrødris
  • 1 dl vand
  • 7 dl mælk
  • ½ tsk fint salt
  • 1 pære
  • lakridsgranulat (alternativt lakridspulver)
  • sukker
  • 1 håndfuld hasselnødder

Køkkenudstyr

  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Kom grødris og vand i en gryde, skru op på høj varme og rør til vandet er fordampet.
  • Skru til at starte med ned på middelvarme, tilsæt mælk og salt og varm langsomt op, imens du rører.
  • Når mælken når kogepunktet, skal du lægge låg på og skrue ned for varmen, så grøden står og simrer.
  • Lad risengrøden simre i cirka 75 minutter og husk at røre undervejs, cirka hver 5-10 minut. Grøden skal ende med at have lidt bid.
  • Rist imens hasselnødderne i ovnen ved 180 grader i 5-8 minutter.
  • Lad dem køle af, nulr skallen af med fingrene og hak dem groft.
  • Skær pære i tern og rør lidt lakridsgranulat sammen med en smule sukker (forhold cirka 1/1).
  • Server grød og drys med toppings.

Laver du en af mine opskrifter, må du endelig tagge mig på Instagram med @annabartels eller #annamad. Jeg vil elske at følge med! 

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments