Marokkansk kylling med rosiner og ristede pinjekerner

17. april 2015

Marokkansk kylling

Nøøøj det her smager godt! Og er røget fluks ind på listen over mine livretter. Marokkansk kylling med rosiner og pinjekerner. Den skarpe læser har nok allerede, ud fra de mange kyllinge-opskrifter på bloggen, set, at jeg er ret glad for kylling. Det er nok det kød, jeg oftest spiser og bedst kan lide – især fordi det kan varieres i så mange forskellige muligheder.

Denne gang blev det til marokkansk kylling med masser af bløde løg, varme krydderier, søde rosiner og ristede pinjekerner. Retten er ikke stærk (og her mener jeg chili-stærk), så selv børn og “sarte sjæle” kan være med på vognen. Den marokkanske kylling er til gengæld fyldt med smag fra kanel og nelliker, hvilket passer rigtig fint sammen med sødmen fra rosinerne og det sprøde og nødde-agtige fra pinjekernerne – som alt sammen ligger og hygger sig i en lækker, cremet “sovs”. Server gerne med basmatiris og top med yoghurt og friske koriander, og så lover jeg, at retten vil sende dig direkte ned til det varme Marokko.

Find endnu flere opskrifter med kylling lige her.

Marokkansk kylling

Marokkansk kylling med rosiner og pinjekerner (til 4 personer)

  • 4 kyllingebryster
  • 3 spsk mel
  • 3 små rødløg
  • 2 store tsk stødt kanel
  • 3/4 tsk stødt nelliker
  • 4,5 dl hønsebouillon (eller kogende vand rørt med hønsebouillonterning)
  • 3/4 dl rosiner
  • fintrevet skal fra 1 citron + saften fra 1/2
  • 30 g ristede pinjekerner
  • olivenolie, salt og peber
  • en lille håndfuld friske koriander/persille
  • servering: ris

 

Så nemt er det: Start med at skære kyllingebrysterne i mundrette tern og vend det i en skål med mel, salt og peber – dette medvirker til, at selve sovsen bliver cremet og lækker. Opvarm 2 store spsk olivenolie i en stor pande ved høj varme og steg kødet, til det er gyldent og næsten gennemstegt. Tag kødet af panden og hæld det op på en tallerken.

Skræl rødløg og skær det i skiver (ikke tern). Opvarm 1 spsk olivenolie på samme pande, som du brugte før, og steg rødløgene i 10 minutter ved middelvarme, til de er bløde. Tilsæt derefter kanel, nelliker, kylling, rosiner, citronskal og hønsebouillon. Lad det simre i 5 minutter, til retten er gennemvarmt og sovsen en smule tyknet. Tilsæt eventuelt en smule mere kogende vand, hvis du synes, det er for tykt eller ønsker mere sovs. Vend til sidst citronsaft, grofthakkede koriander og ristede pinjekerner i. Server med det samme, evt. med ris og en klat yoghurt og friske koriander til toppen.

  • Reply
    Josefine
    17. april 2015 at 16:13

    Mums, hvor ser det bare lækkert ud! Sender mine tanker direkte tilbage til min tur til Marokko. Det må prøves for familien en dag 🙂

    • Reply
      Anna
      17. april 2015 at 20:31

      Tak Josefine – det vil du ihvertfald ikke fortryde. Håber I kan lide det! 😉

  • Reply
    Fru Kofoeds Køkken
    17. april 2015 at 19:20

    Uh, det var lige præcis sådan noget mad, jeg ville lave hele tiden, hvis jeg ikke havde en mand, der slet ikke var til det marrokanske køkken. Jeg må nøjes med at savle over din mad! ;;

    • Reply
      Anna
      17. april 2015 at 20:33

      Ej hvor ærgerligt Louise! Så er det godt, man altid kan savle lidt over billederne (det gør jeg hele tiden) 😉

  • Reply
    Anna
    18. april 2015 at 10:34

    it looks delicious Anna!!!! Now I’ll have to translate it hahaha yummyy

    https://aspoonfulofnature.wordpress.com/

    • Reply
      Anna
      18. april 2015 at 11:32

      Thank you so much! Haha 😉
      – if you want, you can just click on the “translate” button bellow the header.
      Have a love day!

  • Reply
    FEM OPSKRIFTER DER SKAL PRØVES | Wewonder
    4. maj 2015 at 17:02

    […] fra de fjerne og varme lande, har jeg også altid været glad for og gerne den krydrede af slagsen. Anna-mad har lavet en Marokkansk ret, som både lyder og ser alt for lækker ud. Desuden virker opskriften […]

  • Reply
    Avalina Heiberg
    11. december 2015 at 18:55

    Jeg er igang med at lave retten ligenu til hele familien … men kanel er brunt, nellike brunt… din ret er smukt orange… min ret er lysebrun.. smager godt, men ser ikke lækker ud som din. Hvad er hemmeligheden? Kl Avalina

    • Reply
      Anna
      11. december 2015 at 23:39

      Hej Avalina.
      Der er skam ingen hemmelighed her, jeg har gjort præcis som i opskriften 😉
      Der kan dog godt være forskel på kanel, især på farven, så det kan måske være det, der gør forskellen?
      Jeg håber, at I kunne lide det!
      Kh Anna

  • Reply
    Malene
    27. juni 2017 at 19:13

    Mums, har lige lavet denne ret til min familie, og alle mand var yderst tilfredse! 🙂

    • Reply
      Anna Bartels
      28. juni 2017 at 10:21

      Hvor er det dejligt Malene! Det er også en af mine favoritter, når det kommer til kylling 😉

Svar

Instagram