Kartoffelrøsti med laks og avocado

14. februar 2015

Kartoffelrøsti med laks og avocadoSprøde kartoffelrøsti med laks og avocado. Det er min absolutte yndlings forret. Det smager sindssygt godt, er meget simpel og nem at lave og så har jeg endnu ikke stødt på nogen, der ikke elsker den, som jeg gør. Retten er til forholdvis mange personer, men du kan sagtens halvere opskriften.

Kartoffelrøsti-tårnet, som jeg næsten vil kalde det, lavede jeg til min søsters fødselsdag for hele familien for et par weekender siden. Det var super smart, fordi jeg kunne lave både røsti og fyld i forvejen og bare stable det sammen et par minutter før servering. Kombinationen af sprød kartoffelrøsti lagt sammen med røget laks, tomater, cremet avocado og lime er virkelig god, og så kan det både serveres som forret eller frokost.

Find endnu flere opskrifter med fisk lige her.

Kartoffelrøsti med laks og avocado

Kartoffelrøsti med laks og avocado (forret til 6-12 personer / 1-2 stk. pr mand)

 • 1 kg bagekartofler
 • 25 g smeltet smør
 • 1/2 tsk salt
 • 3 store blommetomater
 • 2 modne avocadoer
 • 200 g røget laks
 • saft fra 1 lime
 • salt og peber
 • purløg

 

Så nemt er det: Start med at skrælle bagekartoflerne og derefter rive dem groft. Vrid så meget væske ud af de revne kartofler, som du kan, med hænderne og bland dem derefter med smeltet smør og salt. Form cirka 24 flade røsti, evt. med en udstikker, så de er omkring 7 cm i diameter. Bag dem ved 180 grader i cirka 30 minutter til de er gyldne og sprøde i kanten – vend dem forsigtigt halvvejs. Skru ned hvis kanterne bliver for mørke. Lad dem køle af.

Lav fyldet ved at halvere tomaterne. Skrab tomat-kernerne ud og skær dem i tern. Halver avocado, skrab kødet ud og skær det i tern. Skær derefter også røget laks i tern, og sørg for at alle tern har nogenlunde samme størrelse. Vend tomater, røget laks og avocado med saften fra 1 lime, salt og peber. Anret det hele i lag, så du starter med en kartoffelrøsti, derefter 1 spsk fyld, så kartoffelrøsti, 1 spsk fyld og så til sidst purløg på toppen.

 • Reply
  Cecilie Amalie Brevadt
  14. februar 2015 at 15:54

  Hvor ser de bare lækre ud. Dem vil jeg helt sikkert prøve give mig i kast med! Tusinde tak for opskrift og rigtig god weekend 🙂

  Du skal være hjerteligt velkommen til at kigge forbi ♥ – http://cillesunivers.bloggersdelight.dk/

  • Reply
   Anna
   14. februar 2015 at 16:18

   Hej Cecilie, det er jeg rigtig glad for at høre – de er så lækre!
   Håber at du kan lide dem 😉
   God weekend til dig også, jeg kigger forbi.

 • Reply
  Karina
  14. februar 2015 at 17:56

  Mhmmmm.. laks og avo er altid godt!

  Pas på med det brændte! det indeholder frie radikaler, som er kræftfremkaldende. Skriver det ikke som en kritik af din mad, som jeg synes ser hammer lækker ud! men man kan jo godt sprede et godt budskab 😀

  http://blogitnowkarinaflindt.bloggersdelight.dk

  skønhed, opskrifter, mode og inspiration 🙂

  • Reply
   Anna
   14. februar 2015 at 18:06

   Jeg er helt enig Karina, laks og avo er bare lækkert 😉
   Tak – ja selvfølgelig!
   Jeg kigger forbi.

 • Reply
  Lone Pedersen
  15. februar 2015 at 16:42

  Åh, det ser bare super lækkert ud! Helt sikkert noget jeg vil prøve næste gang jeg får gæster. Tusind tak for endnu en omgang super god madlavnings-inspiration.

  • Reply
   Anna
   15. februar 2015 at 17:20

   Tak Lone, det er virkelig også en god forret.
   Jeg håber, at du også kan lide den 😉

 • Reply
  Birgitte
  10. februar 2018 at 18:08

  Den vil jeg prøve som forret næste weekend. Hvor lang tid i forvejen kan man lave det? Dagen før eller samme formiddag?

  • Reply
   Anna Bartels
   11. februar 2018 at 14:08

   Hej Birgitte.
   Jeg ville lave dem på dagen for at holde dem så sprøde som muligt 🙂
   God fornøjelse!

 • Reply
  Helle
  15. februar 2018 at 13:30

  Beregner du kun 1 stk. pr. person til forret ?
  Du skriver nemlig, at der bliver ca. 24 stk., som lagt sammen giver 12 stk. og opskriften er til 8-12 pers. ?
  Vil bare være sikker, inden jeg kaster mig ud i det, ville nemlig selv umiddelbart tænke 2 stk. til hver…..
  Ser MEGA lækkert ud 🙂

  • Reply
   Anna Bartels
   15. februar 2018 at 13:40

   Hej Helle.
   Jeg er helt enig i, at jeg selv nok gerne ville have 2 stk – den smager så godt, at én slet ikke er nok 😉
   Jeg tænker, at det afhænger lidt af, hvor meget mad man ellers skal have.
   Men en rigtig god pointe! Den noterer jeg lige og retter til i opskriften.
   Håber du kan lide dem!

   • Reply
    Helle
    15. februar 2018 at 15:40

    1000 tak for dit svar.
    Glæder mig til at smage dem 🙂

 • Reply
  Sonja Søgaard
  13. november 2018 at 7:29

  Man kan sagtens lave dem et par dage i forvejen og varme dem i ovnen igen på dagen
  Tak for skønne opskrifter

  • Reply
   Anna Bartels
   13. november 2018 at 9:00

   Tak for tip Sonja!
   Og selv tak for dejlig kommentar ♡

 • Reply
  Tanja
  29. december 2018 at 8:33

  Uhh skal prøves til nytår. Er det varetaget/koldrøget Lars eller? Er det en filet så man kan skære firkanter,tænker ik det går med skiveskåret 😊

  • Reply
   Anna Bartels
   29. december 2018 at 19:08

   Hej Tanja.
   Det er op til dig! Jeg har faktisk brugt skiveskåret røget laks, og det fungerede helt fint.
   Men du kan sagtens bruge begge dele.
   Godt nytår til dig 😀

Svar