Marengs roulade med lakrids, chokoladeganache og jordbær

Marengs roulade med lakrids, chokoladeganache og jordbærDet er efterhånden et stykke tid siden, jeg lavede denne lækre sag, men jeg har bestemt ikke glemt den. En sprød marengs roulade med lakrids, chokoladeganache og friske jordbær. Mine gæster var også ret begejstrede – der var nemlig en, der tog portion nummer 4! Det kan vel ikke helt være et dårligt tegn 😉

Som sagt var det virkelig en populær dessert. Den sprøde og seje marengs roulade med lakrids og stykker af mandler rullet sammen med den cremede og intense chokoladeganache og de friske jordbær passer bare rigtig godt sammen. Vær opmærksom på at ganachen skal laves aftenen før. Det er bestemt ikke sidste gang, at denne dessert er på menuen herhjemme.

Find endnu flere opskrifter på desserter lige her.

Marengs roulade med lakrids, chokoladeganache og jordbær

Marengs roulade med lakrids, chokoladeganache og jordbær

Marengs roulade med lakrids, chokoladeganache og jordbær (til cirka 10 personer)

  • Ganache: 100 g mørk chokolade
  • 1 + 2 dl piskefløde
  • Lakridsmarengsbund: 100 g mandler
  • 6 æggehvider (200 g)
  • 45 + 180 g sukker
  • 100 g flormelis
  • 1 stor tsk raw lakridspulver (gerne Johan Bülow)
  • evt 1 tsk lakridssirup (gerne Johan Bülow)
  • 4 spsk majsstivelse
  • ca 200 g friske jordbær

Så nemt er det:
Aftenen før skal du lave chokoladeganachen ved først at hakke chokoladen. Opvarm 1 dl piskefløde til lige før kogepunktet og hæld det over chokoladen i en skål. Bland til chokoladen er smeltet og rør derefter de sidste 2 dl piskefløde i. Dæk skålen med plastfilm og stil i køleskabet til næste dag.

Næste dag skal du lave bunden ved først at hakke mandlerne. Pisk æggehviderne med 45 g sukker og pisk derefter de resterende 180 g i lidt ad gangen. Pisk til en fast marengsmasse. Sigt flormelis og majsstivelse i marengsen og rør forsigtigt det hele sammen med hakkede mandler, lakridspulver og evt sirup. Kom dejen på en sprøjtepose med en glat tyl og sprøjt det ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så den dækker omkring 30 x 40 cm. Bag den i ovnen i ca 20 minutter ved 175 grader. Lad den afkøle lidt og vend den derefter over på et nyt ark bagepapir, hvor den skal afkøle helt. Træk derefter bagepapiret af, som kagen er bagt på.

Pisk chokoladeganachen kort med en elpisker til den bliver cremet og smør den ud på den kolde marengsbund. Skyl jordbær og fjern stilken, skær dem i mindre stykker og fordel dem ud på marengsbunden (se 2. billede). Rul bunden sammen ved hjælp af bagepapiret. Pak rouladen ind i bagepapiret og stil den på køl i et par timer. Pynt med friske jordbær og server.

Del med nogen du holder af
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om

Email-notifikationer er slået til som standard på din kommentar. Klik på -symbolet for at slå det fra.

5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments