Hjemmelavede kammerjunker

20. juni 2014
Hjemmelavede kammerjunker

Det her er virkelig de bedste kammerjunker, jeg nogensinde har smagt, og så er de oven i købet hjemmelavet. Og som et ekstra plus tager det ingen tid at lave hjemmelavede kammerjunker. De er sprøde og søde med en mild smag af vanilje og kardemomme, og så smager de bare så godt til hjemmelavet koldskål, som du kan finde opskriften på her. Server evt. også nogle friske, danske jordbær til – det er virkelig en lækker sommer-ret.

Jeg har altid synes, at de kammerjunker, man kan købe i butikkerne, er ret gode, og jeg troede faktisk, at det var sådan en råvare, man bare skulle lade de større producenter producere. Men nu har jeg prøvet at lave dem selv og fundet ud af, at de faktisk er endnu bedre hjemmelavet.

Hjemmelavede kammerjunker

Hjemmelavede kammerjunker (50 stk)

 • 110 g hvedemel
 • 25 g grahamsmel
 • 40 g sukker
 • 1/2 vaniljestang
 • 3/4 tsk kardemomme
 • 45 g smør
 • 1 tsk bagepulver
 • 1 æg

Så nemt er det: Start med at mase vaniljekorn ud i sukkeret. Bland de 2 slags mel, sukker med vaniljekorn, kardemomme og bagepulver sammen i en skål. Smuldr smørret godt i blandingen med hænderne til dejen smuldre. Slå ægget i og rør det hurtigt sammen med hænderne. Når dejen er ensartet skal du stoppe med at røre.

Tril små, runde kugler af dejen (cirka 6-7 g. pr stk), læg dem på en bageplade med bagepapir og giv dem alle et lille tryk på midten med fingeren, så de bliver flade. Bag dem i cirka 25 minutter ved 150 grader, de skal være sprøde hele vejen igennem, og lad dem køle af.

 • Reply
  Marian N. Larsen
  20. juni 2014 at 23:12

  hvor ser de gode ud. Det kan være jeg skal se om jeg kunne bage en gluten- og sukkerfriversion i år. Men måske går for meget af det gode så væk 😉
  God weekend!

 • Reply
  Anna
  22. juni 2014 at 4:57

  Hej Marian,

  Mange tak, de var altså også virkelig gode!
  Det lyder ihvertfald spændende – glæder mig til at at høre om det lykkedes?
  Du må også have en skøn weekend,
  kh Anna

Svar