Go Back
+ servings
Køleskabsgrød / kold grød med toppings

Køleskabsgrød

En nem og lækker køleskabsgrød, også kaldet kold grød og bircher müsli, der kan laves søndag aften, være klar mandag morgen og holde til hele ugen. Derudover får du forslag til 3 slags topping og variationer, som jeg vil anbefale, at du også forbereder søndag aften. I en portion basis kold grød er der til 4-5 portioner.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 portioner
Forberedelse15 minutter
Køletid4 timer

Ingredienser

Køleskabsgrød

  • 4 dl havregryn (grovvalsede)
  • 4 spsk chiafrø
  • 4 spsk kerner (græskar, solsikke eller lignende)
  • 3 dadler (eller 3 tsk honning)
  • 1 øko citron (skallen)
  • 6 dl væske (jeg elsker kombinationen af æblemost og havredrik/mælk)
  • 4 spsk skyr

Version nr 1 med hindbær

  • 250 g friske hindbær
  • ½ øko appelsin
  • 1 spsk sukker
  • kakaonibs
  • karamel (dulce de leche)

Version nr 2 med blåbær

  • 250 g blåbær
  • 10 blade frisk mynte
  • ¼ citron (saften)
  • 1 spsk sukker
  • lemon curd (købt eller hjemmelavet)
  • mandler (ristede)

Version nr 3 med mango

Fremgangsmåde

Køleskabsgrød

  • Rør havregryn sammen med chiafrø, kerner, hakkede dadler, fintrevet citronskal og væske.
  • Kom det i en lufttæt beholder på køl natten over.
  • Næste morgen kan du tage dét fra, du skal have til morgenmad og røre det med skyr. 1 portion = 1 spsk skyr.
  • Top med dine yndlingstoppings.

Version 1

  • Skyl hindbær og vend dem med sukker og fintrevet appelsinskal og -saft fra den halve appelsin. Kom dem i en lufttæt beholder og stil det på køl indtil brug.
  • Top din grød med lidt råmarinerede hindbær, 1 tsk karamel og 1 tsk kakaonibs pr portion.

Version 2

  • Skyl blåbær og vend dem med citronsaft, sukker og finthakket mynte. Opbevar i en lufttæt pose eller beholder på køl indtil brug.
  • Top din grød med lidt marinerede blåbær, 1 god tsk lemon curd og 1 god spsk grofthakkede, ristede mandler pr portion.

Version 3

  • Skær skrællen af mango, skær kødet fra stenen og skær det i tern. Vend med citronsaft. Kom det i en lufttæt beholder eller pose på køl indtil brug.
  • Top din grød med lidt mango, 1 spsk kokosflager og 1 god tsk hasselnøddesmør pr portion.