Go Back
+ servings
Pizza med søde kartofler, hvidløgsstegte svampe, chorizo og gedeost

Pizza med søde kartofler, hvidløgsstegte svampe, chorizo og gedeost

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse1 time
Tilberedelse15 minutter
Hævetid1 time

Ingredienser

  • 1 pizzadej
  • 3 løg
  • 150 g champignon
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 pakke chorizo (i skiver)
  • 1 sød kartoffel
  • 1 gedeost (i rulle)
  • 1 bøtte pesto (eller tomatsauce/philadelphia/mascarpone til at smøre bunden med)
  • olivenolie
  • chiliflager

Køkkenudstyr

  • Pande
  • Kagerulle

Fremgangsmåde

  • Imens din pizzadej hæver, kan du forberede fyldet.
  • Skræl løg og skær dem i tynde ringe.
  • Steg dem ved middelvarme i lidt olivenolie med salt i 10 minutters tid, til de er bløde og nærmest karamelliserede. Tag dem af panden.
  • Skyl champignon og skær dem i tynde skiver.
  • Steg dem i en smule olivenolie og et drys salt ved middel-høj varme, til de er bløde.
  • Steg finthakket hvidløg med det sidste minuts tid.
  • Skræl den søde kartoffel og skær den i tynde skiver (så tynde som muligt).
  • Skær også gedeosten i skiver.
  • Tænd ovnen på højst mulig varme (gerne over-undervarme) og lad bagepladen (gerne med bagestål) varme op med ovnen.
  • Rul pizzadejen tyndt ud på et stykke bagepapir og smør med pesto, tomatsauce, philadelphia eller hvad du bedst kan lide.
  • Fordel de tynde skiver sød kartoffel ud over dejen.
  • Fordel derpå chorizo, hvidløgsstegte svampe, bløde løg og gedeost og drys evt. med chiliflager.
  • Hiv pizzaen med bagepapiret over på den varme bageplade og bag pizzaen, til den er sprød i bunden. I min ovn tager det omkring 8-10 minutter.