Go Back
+ servings
Buddha bowl med falafler og hummus

Buddha bowl med falafler og hummus

Her er mit bud på en buddha bowl - en vegetarisk alt i én skål med falafler, hummus, ris, salat, sesamstegte gulerødder, granatæble, saltmandler og feta. Skøn aftensmad eller frokost til 4 personer.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 3 dl ris (gerne brune ris, havreris eller spelt - noget med bid)
  • 4 gulerødder
  • 2 spsk sesamfrø
  • 100 g blandede salater
  • 75 g feta
  • 1 dl saltmandler
  • ½ granatæble
  • 12 falafler (købt eller hjemmelavet)

Hummus

  • 1 dåse kikærter
  • 1 spsk tahin (med top)
  • ½ citron
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • ¾ dl olivenolie (måske lidt mere)
  • salt og peber

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • ½ citron
  • 1 spsk honning

Fremgangsmåde

  • Start med at sætte ris over efter anvisning på pakken.
  • Lav hummus ved at blende ingredienserne sammen til du har en cremet hummus. Kom evt. et par spsk vand eller olie mere i for den rette konsistens. Smag til med salt og peber.
  • Skræl gulerødder og skær dem i aflange stave.
  • Varm en pande op til middel-høj varme med en spsk olie og et drys salt.
  • Steg gulerødderne 5 minutters tid. De skal stadig have bid men må godt være gennemvarme og let gyldne udenpå. Vend sesamfrø i til sidst.
  • Lun falaflerne hvis de ikke er det.
  • Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend halvdelen med de blandede salatblade.
  • Frigør granatæblekernerne fra skallen, hak saltmandler groft og smuldr feta.
  • Anret din buddha bowl så man kan se alle ingredienserne, og så der kommer lidt af hvert i. Afslut med at dryppe den sidste dressing udover.