Go Back
+ servings
spinattærte

Spinattærte med porrer og feta

En sund og lækker spinattærte med porrer og feta med en grov, sundere og sprød tærtedej.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 1 stk
Forberedelse30 minutter
Tilberedelse30 minutter
I alt1 time

Ingredienser

  • 1 stk tærtedej
  • 2 porrer
  • 3 håndfulde frisk spinet (skyllet)
  • 100 g feta (fra blok)
  • 4 æg
  • dl creme fraiche
  • ½ dl mælk
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Følg fremgangsmåde og opskrift på tærtebunden via linket, indtil den er forbagt.
  • Lav fyldet imens tærtebunden er i ovnen: Skyl porrerne godt og skær dem i skiver, skyl dem evt. igen for at fjerne al jord.
  • Damp porrerne i 5-10 minutter under låg i en gryde ved svag varme med en smule vand, til de er møre. Pres overskydende vand fra i en si.
  • Damp også spinaten under låg i en gryde med en smule vand, til det er faldet sammen og pres også overskydende vand fra i en si.
  • Pisk æg, creme fraiche/skyr, mælk, salt og peber sammen i en skål. Skær feta i tern.
  • Kom dampet porrer og spinat på den forbagte tærtebund, fordel fetatern ovenpå og hæld æggemassen udover.
  • Drys med salt og peber og bag tærten i ved 200 grader i 25-30 minutter.