Go Back
+ servings
Citrontærte med marengs

Citrontærte med marengs

En sprød og syrlig sød citrontærte med mørdejsbund, lemon curd og italiensk marengs
4.80 fra 5 stemmer
Antal: 8 personer
Forberedelse1 time
Tilberedelse20 minutter
Køletid30 minutter

Ingredienser

Mørdejsbund

  • 50 g flormelis
  • 80 g smør (blødt )
  • 150 g hvedemel
  • 15 g mandelmel (købt eller blend dit eget)
  • 1 nip salt
  • 1 æggeblomme

Italiensk marengs

  • ¾ dl vand
  • 160 g sukker
  • 100 g æggehvide
  • lemon curd (købt eller lav din egen )

Køkkenudstyr

  • Elpisker
  • Gryde
  • Tærteform

Fremgangsmåde

Mørdejsbund

  • Pisk blødt smør og flormelis, til det akkurat er pisket sammen.
  • Pisk æggeblommen i.
  • Si mandelmel, salt og hvedemel i og vend det i dejen.
  • Saml dejen med hænderne men undgå at ælte.
  • Tryk dejen flad, pak den ind i film og sæt den på køl i minimum 30 minutter – gerne et par timer.
  • Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir og løft den over i en 22 cm tærteform – gerne med løs bund eller silikoneform.
  • Tryk dejen op ad kanterne.
  • Prik bunden med en gaffel og bag den ved 170 grader varmluft i cirka 18-20 minutter. Bund og sider skal være gyldenbrune.
  • Lad bunden køle helt af.

Fyld og samling

  • Lav lemon curd som det fremgår af opskriften i linket ovenover og sørg for, at den bliver helt kold, inden den kommes på den kolde tærtebund og overfladen glattes ud.
  • Lav marengs ved at koge vand og sukker op i en gryde til en tyk sukkersirup UDEN at røre i det. Det skal nå en temperatur på 115 grader, hvis du har et sukkertermometer.
  • Pisk imens æggehviderne stive – meget gerne i en røremaskine.
  • Hæld den varme sukkersirup ned til de piske hvider i en tynd stråle, imens der piskes.
  • Pisk derefter til marengsen er stiv og afkølet, cirka 5-10 minutter.
  • Kom marengs i en sprøjtepose med tyl og pynt tærten. For et mere rustikt udtryk kan du også komme det hele på med en ske og lave et mønster med samme.
  • Stil tærten i toppen af en ovn under grill, til den er let gylden på toppen – hold øje! Min var færdig på under et minut. Du kan også bruge en gasbrænder.
  • Lad tærten køle af, inden den spises.