En cremet og smagsfuld tomatsuppe med soltørrede tomater og mascarpone. Opskriften er nem at lave og kan spises, som den er eller med lækker brød til eller pasta i.
5 fra 2 stemmer
Servings: 4personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse20 minuttermin
I alt30 minuttermin
Ingredients
1løg
2fedhvidløg
12soltørrede tomater(fra olie i glas)
3spskolie(gerne fra de soltørrede tomater)
1dåsetomatpure(140 g)
2dåserhakkede tomater
2grøntsagsbouillonterninger
7½dlkogende vand
1spsksukker
125gmascarpone
salt og peber
Køkkenudstyr
Stavblender
Fremgangsmåde
Skræl løg og hvidløg og hak dem fint.
Steg dem ved middelvarme i olien i en stor gryde et par minutter, til de bliver bløde.
Hak de soltørrede tomater groft og kom dem i. Lad det stege et minuts tid, inden du kommer tomatpure i og lader det riste med i et minut eller to.
Tilsæt det kogende vand, bouillonterninger, hakkede tomater, sukker og et godt drys salt og peber og lad det simre under låg i 15 minutter.
Tag gryden af varmen og blend suppen helt glat - jeg bruger en stavblender.
Tilsæt mascarpone og blend suppen til en cremet suppe.
Smag til med salt og peber og server. Fx med lækker brød, frisk persille eller pasta.