Go Back
+ servings
Rabarbercrumble med marcipan

Rabarbercrumble med marcipan - den bedste opskrift

Du behøver ikke lede videre. Du behøver faktisk ikke andre opskrifter end denne rabarbercrumble med marcipan. Den har været i min familie i mange år, og jeg har aldrig smagt én så god. Den er helt karamelliseret i kanterne, ultra sprød på toppen og har den lækreste smag fra havregryn og marcipan. Opskriften er nok til 5-6 personer.
5 fra 5 stemmer
Antal: 5 personer
Forberedelse12 minutter
Tilberedelse40 minutter
I alt52 minutter

Ingredienser

  • 450 g rabarber (uden stilk og ender)
  • 200 g sukker
  • 100 g havregryn (grovvalsede)
  • 125 g hvedemel
  • 75 g marcipan (eller mere hvis du vil)
  • 125 g smør
  • 2 spsk sirup
  • ¾ dl fløde

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Skær rabarberstænglerne i 3-4 cm stykker, kom dem i et lille ovnfast fad og vend dem med 4 spsk af sukkeret samt 1 spsk vand.
  • Rør det resterende sukker sammen med havregryn, mel og groftrevet marcipan.
  • Smelt smør i en gryde og tilsæt sirup og fløde. Rør det rundt til det samler sig, tag det af varmen og rør det ud i havregrynsblandingen.
  • Top og fordel crumblen på rabarberstykkerne i et jævnt lag.
  • Bag crumblen i 35-40 minutter, til den er sprød og godt gylden på toppen. Måske du skal skrue en smule ned undervejs - hold øje.
  • Lad din rabarbercrumble sætte sig i 15 minutters tid og spis som den er eller med flødeskum, fed cremefraiche eller vaniljeis.