Go Back
+ servings
Græske frikadeller

Græske frikadeller

Lækre, saftige og smagsfyldte frikadeller a la Grækenland med feta, persille, hvidløg og soltørrede tomater. Opskriften er nok til 4 personer og smager skønt med en fyldig salat til eller måske ovnkartofler og tzatziki.
4.41 fra 15 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse12 minutter
I alt27 minutter

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød (du kan også bruge svin eller kylling)
  • 1 æg
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 håndfuld frisk persille (eller et par kviste frisk timian)
  • 1 fed hvidløg (stort)
  • 6 soltørrede tomater (store, i olie)
  • 100 g feta
  • salt og peber
  • smør/olie (til stegning)

Fremgangsmåde

  • Kom kødet i en skål og ælt det sejt et par minutter med 1 tsk fint salt - med hænder eller røremaskine.
  • Vend æg og hvedemel i og godt med friskkværnet peber.
  • Blend de soltørrede tomater og hvidløgsfeddet fint i en minihakker (eller lignende). Vend det i farsen.
  • Hak persille fint og smuldr feta og vend det i farsen. Er konsistensen lidt for fast, kan du tilsætte en smule mælk eller lignende væske.
  • Lad gerne farsen trække i en halv time, hvis du har tid. Behøves ikke.
  • Varm en stor pande op til middel varme med lidt olie og/eller smør.
  • Form farsen og tryk farsen sammen til frikadeller - jeg synes, at det er nemmest med min hånd og en ske dyppet i varmt vand mellem hver delle.
  • Steg dine græske frikadeller så de bliver gyldne og sprøde udenpå og netop gennemtilberedte indeni.