Go Back Email Link
+ servings
æblekompot med ingefær og vanilje

Æblekompot med ingefær og vanilje

En frisk og lækker æblekompot med ingefær og vanilje. Perfekt som topping eller på brød.
5 fra 1 stemme
Antal: 2 glas
Forberedelse8 min
Tilberedelse20 min
I alt28 min

Ingredienser

  • 1 kg æbler (gerne syrligt søde)
  • dl vand
  • tsk kardemomme
  • 3 tsk stødt kanel
  • 1 vaniljestang
  • 6 cm frisk ingefær
  • 1 øko citron (saft og skal)
  • 4 spsk sukker (afhængig af hvor sure æblerne er)

Fremgangsmåde

  • Skræl æblerne og skær dem i store tern. Hæld dem i en stor gryde.
  • Skær skrællen af ingefæren og riv det fint. Kom det ned til æblerne.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og smid både korn og stang ned til æblerne.
  • Kom resten af ingredienserne i gryden; vand, kardemomme, kanel, sukker, saft og fintrevet skal fra citron.
  • Sæt gryden på komfuret og få det op og koge. Når det koger, sætter du låg på gryden og skruer ned på lav varme, så den bare står og simrer.
  • Efter ca. 20 minutter er den færdig. Hvis den her er for sur, kan du komme lidt mere sukker i.
  • Lad den køle af.
  • Skold 2 glas (kom kogende vand i, for at fjerne bakterier) og hæld kompotten i, sæt låg på og kom dem i køleskabet. De kan holde i ca. 3 uger uåbnet og ca. 10 dage åbnet.