Go Back
+ servings

Laksetærte med spinat og asparges

En grov og sund laksetærte med spinat, asparges og hytteost. Lækkert aftensmad til 4 personer med en salat til eller kold på madpakke eller til frokost dagen efter.
4.67 fra 3 stemmer
Antal: 1 stk
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse25 minutter

Ingredienser

  • 1 stk tærtedej
  • 300 g laks (gerne friske laksefileter)
  • 350 g spinat (frossen og optøet)
  • 8 asparges
  • 3 æg
  • dl hytteost
  • 1 øko citron (skallen)
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Start med at forberede tærtedejen ved hjælp af link i ingrediensliste. Imens den forbager i ovnen, kan du forberede fyldet.
  • Pres al væske ud af den optøede spinat.
  • Skær skindet af laksen og skær laksen i store tern.
  • Knæk de dårlige ender af asparges og skær dem i mundrette bidder.
  • Pisk æg med 2 spsk vand, salt og peber i en skål og vend derefter hytteost i.
  • Fordel spinat på den forbagte tærtebund. Kom derefter laksen udover og så asparges.
  • Hæld ægge/hytteostemassen udover fyldet i tærtebunden og riv fintrevet citronskal på toppen.
  • Bag tærten i ovnen i 25-30 minutter ved de 200 grader.