Go Back
+ servings
Marengskys med lakrids

Marengskys med lakrids

Sprøde, nemme og lækre marengskys med lakrids. Opskriften giver 2 bageplader, hvilket vil sige 60-80 marengskys afhængig af størrelse. Perfekt som snack eller topping på is.
5 fra 2 stemmer
Antal: 60 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse1 time

Ingredienser

  • 3 æggehvider
  • 180 g sukker
  • ½ tsk eddike
  • 1 tsk lakridspulver
  • 1 spsk lakridssirup (kan erstattes af en smule mere lakridspulver)

Noter

Hvis kyssene skulle blive bløde, så kan du bare putte dem i ovnen ved 100 grader i ca 20 minutter – så bliver de sprøde igen.

Fremgangsmåde

  • Pisk æggehvider stive og kom herefter sukkeret i lidt ad gangen, imens du pisker, og kom så eddike i.
  • Pisk i 5-7 minutter til den er helt stiv.
  • Vend lakridspulver i med en dejskraber.
  • Gør en sprøjtepose klar med en tyl i.
  • Vend lakridssirup forsigtigt i din marengs. Prøv kun at vende marengsen et par gange – på den måde får du små fine striber af lakridssirup i.
  • Kom marengsmassen ned i sprøjteposen og sprøjt det ud i små kys på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ca. en time ved 100 grader – måske lidt mere.
  • Lad dem køle af på en rist og kom de afkølede kys ned i en lufttæt beholder.