Go Back
+ servings
Knækbrød med kerner

Knækbrød med kerner

Sunde, sprøde og nemme knækbrød. Min yndlingsopskrift fyldt med kerner. Opskriften giver 16 stk, der holder sig sprøde i en lufttæt beholder i lang tid.
4.50 fra 4 stemmer
Antal: 16 stk
Forberedelse8 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt28 minutter

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • ¾ dl hvedemel
  • ¾ dl grahamsmel (eller anden fuldkornsmel)
  • ½ dl græskarkerner
  • ½ dl solsikkekerner
  • ½ dl hørfrø
  • 1 dl vand (koldt )
  • ½ dl olie
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål. Dejen skal være sammenhængende, men også lidt klistret.
  • Tag 2 store stykker bagepapir frem. Læg dejen på midten af det ene stykke bagepapir og læg det andet bagepapir ovenpå.
  • Rul nu dejen ud med en kagerulle. Dejen skal være et par mm. tyk og fylde det meste af en bageplade. Ved at lægge dejen mellem 2 stykker bagepapir, sikrer du dig, at det ikke klistrer til kagerullen eller bordet.
  • Tag forsigtigt det øverste bagepapir af. Flyt bagepapiret med dejen over på en bageplade.
  • Brug en kniv eller pizzaskærer til at skære dejen i 4×4 stykker, så du får 16 i alt.
  • Bag knækbrøddene i ovnen i ca. 20 minutter ved 180 grader.
  • Lad dem afkøle lidt, inden du forsigtigt brækker dem fra hinanden. Opbevar dem i en lufttæt boks.