Go Back
+ servings
Marokkanske oksespyd

Grillede marokkanske oksespyd

Krydrede og saftige marokkanske oksespyd, der grilles på grillen eller på en grillpande. Perfekt til en frisk og sprød salat.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse12 minutter
Trækketid15 minutter
I alt42 minutter

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 chili (mild)
  • 1 håndfuld frisk persille (finthakket)
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • tsk kardemomme
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 æg
  • 1 spsk havregryn

Fremgangsmåde

  • Skræl løg og hvidløg og hak dem fint.
  • Halver chili, fjern kernerne og hak også den fint.
  • Bland oksekød, løg, hvidløg, chili, persille og alle krydderierne i en skål – gerne med dine hænder. Rør også æg og havregryn i.
  • Lad farsen trække på køl i 15 minutter.
  • Form dem til aflange, store frikadelle-lignende stykker og stik dem på et spyd.
  • Gril dem på grillen på begge sider ved forholdsvis høj varme, til de er gennemstegt. Tiden afhænger af varmen på grillen, men jeg kan fortælle, at jeg gav dem cirka 5-7 minutter på hver side.