Go Back
+ servings
Tærte med gedeost, spinat og karamelliserede rødløg

Tærte med gedeost, spinat og karamelliserede rødløg

En lækker og sund tærte med gedeost, spinat og karamelliserede løg. Den er skøn til aftensmad med en frisk salat til eller dagen efter på madpakke til frokost.
5 fra 3 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse35 minutter
Tilberedelse30 minutter

Ingredienser

  • 1 stk tærtedej
  • 150 g frisk spinat
  • 3 rødløg (store)
  • olivenolie
  • 1 spsk sukker
  • salt og peber
  • 3 æg (store )
  • dl cremefraiche
  • 1 dl mælk
  • 100 g gedeost (fra rulle)
  • 2 kviste frisk rosmarin (kan undlades)

Køkkenudstyr

  • Tærteform

Fremgangsmåde

  • Følg opskrift og fremgangsmåde på tærtedejen ved at trykke på linket i ingredienslisten.
  • Lav fyldet imens bunden forbages: skræl rødløg og skær dem i tynde skiver.
  • Varm en stor pande op til middel-høj varme med lidt olivenolie.
  • Kom løg på panden, rør lidt rundt og drys med sukker, salt og peber.
  • Skru ned på middelvarme, og steg rødløggene i cirka 15 minutter, til de er bløde og næsten karamelliserede.
  • Skyl imens den friske spinat og damp det i en gryde med låg, til det falder sammen. Pres al væden ud af.
  • Pisk æg, cremefraiche og mælk sammen i en skål og krydder med lidt salt og peber.
  • Skær gedeosten i skiver.
  • Fordel dampet, vredet spinat og karamelliserede rødløg på bunden og overhæld med æggemasse.
  • Top til sidst med skiver af gedeost og evt. frisk rosmarin.
  • Bag tærten i ovnen ved 180 grader varmluft i cirka 30-35 minutter.