Go Back
Porretærte med skinke og ost

Porretærte med skinke og ost

En lækker porretærte med skinke og ost til aftensmad, frokost eller madpakke. Du kan sågar fryse den ned i mindre stykker.
4.23 fra 9 stemmer
Forberedelse25 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 1 stk tærtedej
  • 2 porrer (store)
  • 150 g kogt skinke (jeg bruger italienske skiver)
  • 4 æg
  • 1 spsk cremefraiche
  • 1 håndfuld revet ost (gerne med smag)
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Tærteform
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Lav tærtedej som fremgangsmåden siger i linket ovenover.
  • Imens din tærtebund forbager i ovnen, skal du skære enderne fra porrerne og skære resten i skiver og skylle det godt.
  • Kog porrer i saltet vand i 5 minutters tid, til de er lidt møre men stadig har bid. Dup dem tørre i et viskestykke.
  • Skær skinke i tern.
  • Pisk æg med cremefraiche og godt med salt og peber.
  • Fordel porrer på den forbagte tærtebund og top med skinke, æggemasse og til sidst revet ost og friskkværnet peber.
  • Bag tærten ved 180 grader i cirka 35 minutter.
  • Server gerne tærten til en sprød salat.