Go Back Email Link
Porretærte med skinke og ost

Porretærte med skinke og ost

En lækker porretærte med skinke og ost til aftensmad, frokost eller madpakke. Du kan sågar fryse den ned i mindre stykker.
5 fra 1 stemme
Forberedelse25 min
Tilberedelse35 min

Ingredienser

  • 1 stk tærtedej
  • 2 porrer (store)
  • 150 g kogt skinke (jeg bruger italienske skiver)
  • 4 æg
  • 1 spsk cremefraiche
  • 1 håndfuld revet ost (gerne med smag)
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Tærteform
  • Gryde

Fremgangsmåde

  • Lav tærtedej som fremgangsmåden siger i linket ovenover.
  • Imens din tærtebund forbager i ovnen, skal du skære enderne fra porrerne og skære resten i skiver og skylle det godt.
  • Kog porrer i saltet vand i 5 minutters tid, til de er lidt møre men stadig har bid. Dup dem tørre i et viskestykke.
  • Skær skinke i tern.
  • Pisk æg med cremefraiche og godt med salt og peber.
  • Fordel porrer på den forbagte tærtebund og top med skinke, æggemasse og til sidst revet ost og friskkværnet peber.
  • Bag tærten ved 180 grader i cirka 35 minutter.
  • Server gerne tærten til en sprød salat.