Go Back
+ servings
Broccoli frikadeller med ost og sesamfrø

Broccoli frikadeller med ost og sesam

Sprøde vegetariske broccoli frikadeller med ost og sesam. Opskriften giver cirka 12 stk.
5 fra 8 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse10 minutter

Ingredienser

  • 300 g broccoli
  • ½ løg
  • 1 håndfuld parmesan (groftrevet, eller lignende ost)
  • 2 æg
  • ½ dl mælk (måske 1 dl, du kan også bruge vand)
  • 3 spsk hvedemel (måske 4)
  • 1 tsk stødt spidskommen (kan undlades)
  • 1 drys chiliflager
  • salt
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olie
  • 4 spsk sesamfrø

Noter

Nogle har skrevet, at deres dej blev lidt tynd. Derfor har jeg ændret lidt i opskriften, så du selv kan prøve dig frem med mængden af mælk og mel. Det skal blive en tynd fars/tyk havregrød-konsistens.

Køkkenudstyr

  • Rivejern

Fremgangsmåde

  • Riv broccoli og løg groft på et rivejern eller blend det til fint smuldr i en minihakker.
  • Kom det i en skål sammen med resterne af ingredienserne pånær smør, olie og sesamfrø.
  • Tilsæt en spsk mel mere, hvis du synes, at farsen er for tynd (det afhænger nemlig lidt af størrelsen på dine æg).
  • Rør farsen godt sammen og lad det stå i 10 minutters tid.
  • Smelt smør og olie på en stor middel-høj varm pande.
  • Form farsen til deller med en ske og steg dem et par minutter på hver side, til de er sprøde og gyldne – husk at drysse dem med sesamfrø.
  • Skru ned til lav varme og giv dem et par minutter mere på hver side, så de bliver gennemstegte.