Go Back
+ servings
Tærte med græskar, chorizo og feta

Tærte med græskar, chorizo, majs og feta

En grov og forholdsvis fedtfattig tærte med græskar, krydret chorizo, søde majs og salt feta. Perfekt aftensmad til 4 med en grøn salat til.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse40 minutter
Tilberedelse35 minutter

Ingredienser

  • 1 stk tærtedej
  • 350 g hokkaido græskar (øko, fri for kerner)
  • 50 g chorizo
  • 1 løg
  • ½ spsk røget paprika
  • ½ spsk tørret timian
  • 1 dåse majs (lille, drænet)
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 3 æg
  • 1 dl cremefraiche
  • 1 spsk grovkornet sennep (kan undlades)
  • 50 g feta
  • olivenolie
  • salt og peber

Køkkenudstyr

  • Tærteform
  • Pande

Fremgangsmåde

  • Skær græskar i tern og kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Vend dem i 2 spsk olivenolie og et drys salt og bag dem ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter, til de er møre.
  • Lav imens dejen og forbag tærtebunden sammen med græskarternene (bunden skal dog kun have cirka 10 minutter – se opskriften i linket i ingredienslisten).
  • Fjern skindet fra chorizopølsen og skær den i små tern.
  • Steg tern af chorizo på en tør varm pande, til fedtet frigives.
  • Skræl og skær løg i tynde skiver og steg dem med på panden sammen med paprika og timian ved middelvarme.
  • Når løgene er bløde, kan du tilsætte majs og riste det sammen i et par minutter.
  • Vend spinat i til sidst.
  • Pisk æg, cremefraiche, sennep og et pænt drys salt og peber sammen.
  • Fordel chorizo-blandingen, bagte græskartern og smuldret feta på den forbagte tærtebund.
  • Hæld æggemassen over og bag tærten ved 175 grader varmluft i cirka 30-35 minutter – skru evt lidt ned undervejs eller dæk tærten med staniol, så den ikke bliver for mørk på toppen.