Go Back Email Link
+ servings
Luksus gammeldags æblekage med kaffe-chokoladecreme og hasselnødder

Luksus gammeldags æblekage med kaffe-chokoladecreme og hasselnødder

En luksus og opgraderet version af den klassiske dessert gammeldags æblekage. Med kaffe-chokoladecreme og ristede hasselnødder.
5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse30 min
Køletid1 t 20 min

Ingredienser

  • 750 g æbler (modne og søde)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1-2 spsk sukker (smag dig frem)
  • 75 g mørk chokolade
  • 2 dl piskefløde
  • 1 tsk instant kaffe
  • 1 håndfuld hasselnødder
  • 1 spsk cremefraiche
  • 1 tsk flormelis

Noter

**Alternativt kan du lave det i en gryde, som du normalt laver en æblekompot. Her skal du bare tilsætte et par spsk vand og tilberede under låg, så det ikke brænder på.

Køkkenudstyr

  • Gryde
  • Elpisker

Fremgangsmåde

  • Skræl æbler, fjern kernehuset og skær dem i tern.
  • Vend æbletern med kanel og sukker og damp dem i ovnen (se note hvis du ikke har dampovn), fx ved dampprogrammet ‘æblekompot’.
  • Når æblerne er møre, skal de moses til en grov æblemos. Mosen skal være lidt syrlig.
  • Lad mosen køle af og fordel det i 4-5 glas. Kom glassene på køl.
  • Varm 1 dl piskefløde i en gryde til lige før kogepunktet.
  • Tag de varme fløde af varmen og kom finthakket mørk chokolade og instant kaffe i.
  • Rør rundt til det smelter, og du har en glat chokoladecreme.
  • Lad cremen afkøle og tykne en smule og fordel det så ovenpå æblemosen i glassene.
  • Stil det på køl i minimum 1 times tid, til chokoladecremen har sat sig.
  • Rist hasselnødderne gyldne i ovnen ved 180 grader varmluft i 6-8 minutter.
  • Nulr derefter skallen af med fingrene, hak dem groft og kom dem ovenpå chokoladen.
  • Pisk den sidste dl piskefløde til skum og vend creme fraiche og evt flormelis i.
  • Kom cremen på toppen af æbledesserten i glassene.
  • Æbledesserterne kan sagtens stå på køl et par timer inden servering.