Go Back
+ servings
Spinatboller med hytteost og solsikkekerner

Spinatboller med hytteost og solsikkekerner

Disse spinatboller med hytteost og solsikkekerner er perfekte som sandwich eller til madpakken.
5 fra 1 stemme
Antal: 12 stk
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid2 timer

Ingredienser

  • 4 dl vand (lunkent)
  • 50 g gær
  • 200 g helbladet spinat (frossent og optøet)
  • 1 tsk fint salt
  • 1 dl solsikkekerner
  • 200 g hytteost
  • 200 g fuldkornsmel
  • 650 g hvedemel
  • 1 æg

Fremgangsmåde

  • Rør gær ud i det lunkne vand.
  • Kom det i en stor skål, gerne røremaskine.
  • Pres overskydende væske ud af spinaten og hak det med en skarp kniv.
  • Kom det ned til gær og vand sammen med salt, solsikkekerner, hytteost og fuldkornsmel.
  • Rør det rundt og ælt derefter hvedemel i lidt ad gangen.
  • Ælt det hele i 5 minutters til, til dejen samler sig. Den skal stadig være en smule klistret men fjerne sig fra kanterne.
  • Sæt dejen til at hæve et lunt sted under et klæde i 1,5 time.
  • Form boller med en ske og kom dem på en (eller to) bageplader med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve i 30 minutter.
  • Pensl bollerne med et pisket æg og bag dem ved 220 grader over-undervarme i cirka 15 minutter.