Go Back Email Link
+ servings
Hjemmelavet cookie dough is

Hjemmelavet cookie dough is

Ben & Jerry's go home. Du kan nemlig lave hjemmelavet cookie dough is, og det smager fantastisk. Sød, blød og med masser af cookie dough.
5 fra 2 stemmer
Antal: 1 liter
Forberedelse1 t 30 min
Frysetid3 t

Ingredienser

Cookie dough

  • 70 g smør (blødt)
  • 50 g sukker
  • 50 g brun farin
  • 1 æg (evt. pasteuriseret)
  • 120 g hvedemel
  • 1 tsk salt (en lille én)
  • 100 g mørk chokolade

Vaniljeis

  • 4 pasteuriserede æggeblommer (svarer til to bægre)
  • 1 dl sukker
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2,5 dl sødmælk
  • ¼ ren vaniljepulver (eller et nip stødt kardemomme)

Køkkenudstyr

  • Ismaskine
  • Elpisker

Fremgangsmåde

Cookie dough

  • Pisk blødt smør, sukker, salt og brun farin sammen til en ensartet, luftig masse – det tager et par minutter.
  • Pisk ægget i og pisk derefter melet i, til det akkurat er en samlet dej.
  • Hak chokoladen groft og vend det i.
  • Sæt din småkagedej på køl i minimum 1 time.

Vaniljeis

  • Kogmælk og fløde op til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen.
  • Pisk vanilje, sukker og æg sammen.
  • Hæld langsomt den varme mælk og fløde i æggesnapsen, mens du pisker.
  • Kom det hele tilbage i gryden og varm det langsomt op, mens du rører. Den må endelig ikke koge men skal bare tykne en smule – det gør den omkring 85 grader.
  • Lad cremen køle helt af. Dette kan sagtens gøres dagen før.
  • Kør ismassen på en ismaskine (se tip til uden ismaskine ovenover*), til du har en tyk softice-konsistens.
  • Kom isen i en beholder.
  • Form og rul cookie dough til små kugler og vend dem i isen. OBS: Du skal formentligt kun bruge omkring 2/3 af dejen - medmindre du er kæmpe cookie dough fan.
  • Kom isen i fryseren et par timer og meget gerne natten over, så den sætter sig helt.