Go Back
+ servings
Vafler med citron og birkes

Vafler med citron og birkes

5 fra 2 stemmer
Antal: 3 personer
Forberedelse20 minutter

Ingredienser

Vafler

  • 2 æg
  • 1 øko citron (skal fra den hele, saft fra den halve)
  • 2 spsk birkes
  • 4 spsk cremefraiche (du kan også bruge skyr eller græsk yoghurt)
  • 1/3 tsk vaniljepulver
  • 1 nip salt
  • 2 dl ølandshvedemel (eller fint fuldkornsmel)
  • 1 spsk honning
  • 1/2 dl vand

Topping

  • 1 dl piskefløde (eller græsk yoghurt / en blanding)
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • ½ øko citron (skal)
  • 1 tsk honning

Køkkenudstyr

  • Vaffeljern
  • Elpisker

Fremgangsmåde

Vafler

  • Pisk alle ingredienserne til vaflerne sammen med et piskeris eller gaffel.
  • Tænd dit vaffeljern (du kan både bruge belgisk eller hjerteform).
  • Når det er godt varmt, kan du evt. pensle med en smule kokosolie/smør og derefter bage vaflerne, til de er sprøde. Sørg for ikke at komme for meget dej i vaffeljernet – de hæver lidt, og det skal ikke flyde ud over (jeg taler af erfaring…).

Topping

  • Lav imens cremen ved at piske fløden til skum og evt. røre med lidt græsk yoghurt. Hvis du bare bruger sidstnævnte, skal du ikke piske det.
  • Rør det sammen med resten af ingredienserne til cremen og server det hele sammen, evt. med bær på toppen også.