Go Back
+ servings
Nem pizza med pesto, gedeost og soltørrede tomater

Pizza med pesto, gedeost og soltørrede tomater

Denne opskrift på pizza med pesto giver 6-9 små pizzaer eller to store. Hævetid
5 fra 1 stemme
Antal: 2 store
Forberedelse20 minutter
Tilberedelse15 minutter
Hævetid1 time

Ingredienser

Pizzadej

  • 15 g gær
  • 1 spsk olivenolie
  • 2,5 dl vand (lunkent )
  • 1 spsk groft salt ( eller 1 tsk fint)
  • 200 g ølandshvedemel
  • 200 g hvedemel

Topping

  • 1 glas pesto
  • 20 soltørrede tomater (i olie)
  • 1 gedeost (rulle)
  • frisk timian (eller rosmarin)
  • flagesalt og peber

Køkkenudstyr

  • Kagerulle

Fremgangsmåde

Pizzadej

  • Rør gær ud i vandet.
  • Rør olie, salt og ølandhvedemel i.
  • Ælt hvedemelet i lidt ad gangen og ælt det hele i 5 minutters tid. Gerne i en røremaskine.
  • Lad pizzadejen hæve lunt under et klæde i en time.

Topping

  • Del enten dejen i 2 stykker for store pizzaer eller 6-8 for minipizza.
  • Rul dem tyndt ud på et meldrysset bord og kom dem derefter over på bageplader med bagepapir.
  • Hak soltørrede tomater groft og skær gederullen i tynde skiver.
  • Smør pizzaerne med en tyndt lag pesto og top med soltørrede tomater, gedeost og frisk krydderurter.
  • Drys med flagesalt og friskkværnet peber og bag dem ved 200 grader over-undervarme i cirka 15-20 minutter. Hold øje med dem – bagetiden afhænger af tykkelsen på din dej.